Persconferentie Hein Vanhaezebrouck + training

Persconferentie Hein Vanhaezebrouck + training

Misión Valencia is begonnen voor de Buffalo’s. Net voor de klok van zeven maakten de spelers kennis met het mythische Mestalla. Een half uurtje eerder gaf Hein Vanhaezebrouck zijn voorbeschouwing op de wedstrijd.

“We zijn met 26 afgezakt naar Spanje”, begon Vanhaezebrouck zijn praatje in de gezellige perszaal van Mestalla. “Alleen Gershon en Elhamed zijn niet mee vertrokken. Hatem is hoogstwaarschijnlijk enkele maanden out met een blessure aan het schaambeen. Dejaegere neemt straks deel aan de laatste training (maar is toch geschorst, red.) en Hannes Van Der Bruggen revalideert individueel. Er zijn dus 21 spelers selecteerbaar.”

Voor het eerst in deze Champions League-campagne zullen de Buffalo’s geconfronteerd worden met een tegenstander die óók graag het balbezit heeft. “Valencia speelt zoals een pak Spaanse ploegen. Zeer technisch en met veel spelers die zich goed voelen aan de bal. Als je hun Europese matchen bekijkt, zie je dat ze altijd de controle willen. Ik verwacht dat morgen niet anders. Ach, het zijn nog altijd de doelpunten die tellen. In Zenit hadden we meer balbezit, maar scoorden we minder. Van mij mag Valencia morgen 90% balbezit hebben, zolang wij maar meer scoren. (lacht) Maar makkelijk wordt dat zeker niet.”

Er zeker niet bij morgen: Alvaro Negredo. Valencia-coach Nuno nam de spits niet op in zijn wedstrijdselectie. “Het is niet belangrijk dat Negredo er morgen niet bij is”, vindt Vanhaezebrouck. “Valencia draait immers niet om één naam. Er zijn veel spelers die het verschil kunnen maken.”

Een extra factor wordt het fanatieke thuispubliek. Van 3000 toeschouwers in Moeskroen naar een tienvoud in Mestalla. Toch even wennen. “Het wordt speciaal voor mijn spelers om in zo’n decor aan te treden. Zelfs voor de wedstrijd zullen ze al voelen dat het iets speciaals wordt. Want dan zullen er tienduizend mensen langs de kant van de weg staan om de spelers aan te moedigen. Op die manier kunnen we al even wennen aan de sfeer in het stadion, hé. (grijnst)”

Ook Matthew Ryan, ex-Club Brugge, waarschuwde de Buffalo’s al voor de heksenketel van Mestalla. “Ik heb speciaal Laurent meegenomen om te tonen dat we niet geïntimideerd zijn. (lacht) Dat Ryan tips gegeven heeft over ons team? De logica zelve. Het is normaal dat een speler zijn team probeert te helpen. Ook bij ons kent Mitrovic een paar jongens. Maar ik heb nog nooit geweten dat een geblesseerde speler de match wint voor zijn team.”

Laurent Depoitre was best onder de indruk van Mestalla, maar bleef er toch rustig bij: “Morgen wordt het normaal onze moeilijkste partij. Toch blijft alles mogelijk. Ik moet wel toegeven dat ik onder de indruk ben van het stadion. Het is de eerste keer dat ik voor zo’n groot publiek zal spelen. In België speel je maximaal voor 29.000 toeschouwers, maar hier kan bijna het dubbele binnen. Hopelijk zorgt het voor een boost. Zegt de trainer van Valencia dat hij onder de indruk is van me? Dat is fijn om te horen van je tegenstander. Maar voor extra druk zorgt het niet. Het is een duel in de Champions League, dus dan weet je op voorhand dat de verwachtingen hoger liggen.”

(JVDV)

Foto: Belga Image