Buffalo's bezoeken Winterfeest Nieuw Gent

Buffalo's bezoeken Winterfeest Nieuw Gent

Met en voor de kinderen van Nieuw Gent-Steenakker organiseerde de KAA  Gent Foundation haar Winterfeest. Thomas Kaminski, Alessio Castro-Montes, Milad Mohammadi en Frédéric Dupré kwamen op bezoek.

Met de Buffalo League, de Buffalo Dance Academy en Streetwise werkt de KAA Gent Foundation elke week met meer dan 100 kinderen en jongeren in de buurt Nieuw Gent-Steenakker. Woensdagnamiddag verzamelden onze jonge Buffalo's in basisschool De Panda voor een onvergetelijk slotfeest 2019.

We danken Basisschool De Panda voor de gastvrijheid en onze partners in Nieuw Gent Steenakkers voor de samenwerking bij de organisatie van dit Winterfeest: Bloemenstad vzw, vzw Jong, Sportaround vzw, Circusplaneet vzw, Stad Gent-Brede School Nieuw Gent-Steenakker, KC Dance Complex en HOGent.

Sociaal-sportieve projecten in Nieuw Gent-Steenakker

Sinds vijf jaar ontplooit de KAA Gent Foundation sociaal-sportieve projecten in Nieuw Gent-Steenakker. Omdat KAA Gent in de buurt alle Gentenaars verbindt en met sport en voetbal talenten van mensen kan ontwikkelen en zo de inwoners van Nieuw Gent kan versterken.

Buffalo Dance Academy: dansschool voor kinderen en jongeren (6j-16j). Sinds 2016. Drie sessies per week in basisschool De Panda. Gemiddeld voor 30 kinderen en jongeren per week. Een project in samenwerking met KC Dance Complex.

Buffalo League: omnisport voor kinderen en jongeren (4j-12j). Sinds 2015. Vijf sessies per week in en rond basisschool De Panda. Gemiddeld voor 44 kinderen en jongeren per week. In samenwerking met Sportaround vzw, Circusplaneet vzw en Spelotheek Nieuw Gent (vzw Jong).

Streetwise: pleintjesvoetbal voor jongeren (12j-18j). Proefproject sinds 2018. Drie tot vier activiteiten per week onder leiding van een community coach van de KAA Gent Foundation. In 2019 werden 125 verschillende kinderen en jongeren bereikt, waarvan 25 regelmatige deelnemers. In samenwerking met HT Zwijnaarde, Campus Atelier en Jeugdhuis Formaat.

Wijkhuis Bij Pino

Sinds 2017 beheert de KAA Gent Foundation wijkhuis Bij Pino op het Rerum Novarumplein. Met een koffiebar, een doorgeefwinkel en een klusatelier zorgt Bij Pino voor laagdrempelige ontmoeting en verbinding tussen de diverse inwoners van Nieuw Gent-Steenakker. Een project in samenwerking met Samenlevingsopbouw Gent.

 

De KAA Gent Foundation krijgt steun van

KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development Network (EFDN).