KAA Gent lanceert Free Your Seat

KAA Gent lanceert Free Your Seat

KAA Gent introduceert als eerste in België een uniek systeem voor onze abonnees: FREE YOUR SEAT!

Met FREE YOUR SEAT biedt KAA Gent zijn abonnees de mogelijkheid om hun abonnementsplaats te koop aan te bieden wanneer zij een bepaalde competitiewedstrijd niet kunnen bijwonen. Wanneer hun zitje effectief verkocht wordt als los ticket, dan deelt de club een deel van de ticketinkomsten met hen. 

Bovendien hoef je niet eens je huis uit. Het FREE YOUR SEAT-systeem is online beschikbaar (niet aan de kassa) en wordt geactiveerd van zodra een bepaalde wedstrijd in verkoop gaat (6 weken voor de aanvang van die wedstrijd) (*).

(*) Het FREE YOUR SEAT-systeem geldt niet voor business formules.

VOORDELEN

 • Meer supporters kunnen de Ghelamco Arena bezoeken en wedstrijden bekijken.
 • Abonnees kunnen makkelijk en efficiënt hun plaats vrijmaken en worden vergoed wanneer hun plaats effectief verkocht wordt.
 • Eindelijk de mogelijkheid om familie, vrienden of kennissen bij uitverkochte wedstrijden toch te laten proeven van de unieke sfeer in de Ghelamco Arena. 

(*) Het FREE YOUR SEAT-systeem geldt niet voor business formules.

UNIEK IN BELGIË

Als allereerste club in België heeft KAA Gent een systeem ontwikkeld waarbij abonnees hun zitje beschikbaar kunnen maken voor andere supporters. KAA Gent volgt daarmee het voorbeeld van buitenlandse topclubs als FC Barcelona en Chelsea FC. Dankzij het Free Your Seat-systeem verdienen abonnees een deel van hun abonnement terug, terwijl niet-abonnees en nieuwe supporters vaker de kans krijgen om wedstrijden bij te wonen. Bovendien is het een zorg minder voor abonnees die weten dat ze niet alle wedstrijden kunnen bijwonen! KAA Gent kan zo meer verschillende supporters verwelkomen in een voller stadion met een nóg betere sfeer. Het systeem werkt vanaf vandaag en kan reeds gebruikt worden voor de uitverkochte wedstrijd tegen Club Brugge op 29 januari. 

Een win-win voor iedereen

 • Abonnees recuperen een deel van de prijs van hun abonnement  wanneer zij niet kunnen komen en hun vrijgegeven zitje verkocht wordt.
 • Meer mensen kunnen onze Buffalo's aan de slag zien.
 • Betere sfeer door voller stadion.

HOE WERKT HET?

Via een online tool maakt de abonnee zijn of haar zitje beschikbaar, waarna het weer in verkoop komt. Per wedstrijd waarvoor de abonnementshouder zijn zitje vrijgegeven heeft én dit zitje bovendien verkocht werd aan de normale tribuneprijs voor die wedstrijd, heeft de abonnementshouder recht op terugbetaling.  

Klik hier voor de volledige handleiding

 

UW VOORDEEL 

 1. Indien het zitje verkocht wordt aan een volwassene (d.w.z. prijs 16+)
 • abonnee is kind (-16 jaar): 5 EUR per wedstrijd(*)
 • abonnee is volwassene (+ 16): afhankelijk van de tribune waar men abonnementshouder is:
  • Tribunes 2 en 4: 10 EUR per wedstrijd
  • Tribune 1 en 3: 15 EUR
 1. Indien het zitje verkocht wordt aan een kind (d.w.z. prijs -16)
 • Tribune 4: 2 EUR
 • Overige tribunes: 5 EUR

(*) Alle prijzen zijn inclusief btw.

Op het einde van het seizoen berekent KAA Gent de totale som die zal worden terugbetaald op basis van het aantal opnieuw verkochte wedstrijden. Die totale som wordt evenwel beperkt tot 50% van de abonnementsprijs die de abonnementshouders tijdens hetzelfde seizoen hebben betaald. 

Meer info en voorwaarden vind je hier.