Next Match: STVV - KAA Gent

Next Match: STVV - KAA Gent

Voor een laatste keer trekken we naar het voetbal op zondagavond 21u. De Pro League schaft dat wedstrijdslot af vanaf 3 februari. Nog één keer met z'n allen de bus op of de auto in om het weekend af te sluiten. Ga jij mee naar Stayen?

TICKETS UITVAK

Er is geen combiregeling. Elke Buffalo kan dus online tickets kopen via onze site en met de auto afzakken naar Sint-Truiden.

TICKETS VOORBESCHOUWING

PRE-MATCH FACTS

Bij Sint-Truiden komen we ook enkele oude bekenden tegen. Aboubakery Koita speelde tussen 2017-2019 in in Blauw en Wit. Gianni Bruno is er dit seizoen op huurbasis en mag dus niet in actie komen tegen ons.

  • STVV verloor slechts één van de laatste vijf Jupiler Pro League-matchen tegen KAA Gent (W2, G2).
     

  • STVV hield in slechts één van de laatste twintig Jupiler Pro League-wedstrijden tegen KAA Gent de nul,

    tijdens een 0-0 in oktober 2019.
     

  • STVV verloor pas zes keer in de eerste 21 speelronden van dit Jupiler Pro League-seizoen (W8, G7); in de laatste vijftien seizoenen van STVV in 1A hadden ze slechts één keer minder nederlagen na zoveel duels (4 in 2018/19).
     

  • Gent verloor slechts één van de laatste acht Jupiler Pro League-matchen (W4, G3): van Royal Antwerp op 7 januari (2-0).
     

  • STVV won slechts drie van de laatste tien thuismatchen in de Jupiler Pro League (G3, V4), nadat het nog drie van de vier duels in eigen stadion daarvoor had gewonnen.
     

  • STVV is het team dat dit seizoen het vaakst schoot van buiten de zestien in de Jupiler Pro League (113), maar scoorde hiermee pas één keer. STVV en KAA Gent zijn de twee teams die dit seizoen het minst vaak van afstand scoorden in de JPL (beide 1).
     

  • Gent is het team dat dit seizoen de meeste balveroveringen noteerde in de Jupiler Pro League (1227), terwijl alleen Cercle Brugge (137) de bal vaker veroverde in het meest aanvallende derde dan Gent (112).
     

  • Sinds zijn eerste Jupiler Pro League-match voor Gent (tegen Eupen op 9 oktober) hield Paul Nardi zes keer de nul, meer dan iedere andere doelman over deze periode. Nardi noteerde in elf JPL-wedstrijden voor Gent al twee keer zo vaak de nul als in 38 JPL-wedstrijden voor Cercle Brugge (3).


#COBW #STVGNT