SMOKING BUFFALO - 11th edition

SMOKING BUFFALO -  11th edition

Voor de 11de keer slaan WhiskyBart en The Bonding Dram de handen in elkaar en pakken ze uit met wederom een heerlijke single cask whisky.

Na 4 jaar afwezigheid is de Smoking Buffalo Whisky terug! De gewonnen bekerfinale van afgelopen seizoen 2021-2022 deed het enthousiasme terug oplaaien. Ook hadden we het gevoel dat ons ‘team’ nog niet helemaal compleet was. Er staan tenslotte ook 11 spelers op een voetbalveld.

Bestellen 

Caol Ila Distillery

Niet voor de eerste keer komt het unieke Bourbon vat van bij Caol Ila Distillery vandaan. Caol Ila is met 6.500.000 liter spirit/jaar de grootste distilleerderij van Islay, het kleine Schotse eiland beroemd om zijn legendarische stokerijen met over het algemeen rokerige single malt whisky. 
Caol Ila blies vorig jaar 175 kaarsjes uit en betekent in het Keltisch en ‘The Sound of Islay’, die naam verwijst dan weer naar de gelijknamige oversteek vlakbij ter hoogte van Port Askaig. De distilleerderij is eerder idylisch gelegen in het noorden van Islay. Vanuit de stillhouse geniet u van, bij goed weer, een prachtig zicht op het naburige eiland Jura.
9 jaar lang mocht deze spirit rijpen op een Amerikaans bourbon vat. Deze Caol Ila is dan ook, naar goede gewoonte aangenaam, doch stevig geturfd maar al snel komen enkele ‘marmalade tonen’ er tussendoor gefietst en misschien herkent/proeft u wel een vleugje abrikoos. 

Zolang de voorraad strekt

Smoking Buffalo11 is opnieuw een zeer gelimiteerde oplage op vatsterkte. Er zijn slechts 291 flessen beschikbaar, elk afzonderlijk en individueel genummerd.
De prijs voor elk enig exemplaar Smoking Buffalo11 is € 89,00 (exclusief eventuele transportkosten). 
Ook de 11de editie is een exclusief collector’s item en dus het ideale relatiegeschenk… of gewoon om uzelf eens te verwennen!

Bestellen 
 

Levering

Het is mogelijk om een fles Smoking Buffalo11 op te halen of te laten leveren bij u thuis.
Voor meer info en met al uw vragen en opmerkingen kan u steeds terecht op smokingbuffalo11@gmail.com

Slainthé!


SMOKING BUFFALO 11

Vintage Islay Single Malt Scotch Whisky
11th edition
distilled @ Caol Ila distillery 
54,7% VOL 70cl 
bourbon cask reference: 1322 - Ltd. ed of 291 bottles
distilled: 26-03-2013 - bottled: 27-10-2022
9 YO