Jong KAA Gent blijft met lege handen achter na late tegentreffer

De jonge Buffalo’s mochten zaterdagavond Knokke ontvangen. Na een evenwichtige match besliste een laat doelpunt van de kustploeg over het lot van de thuisploeg. Zuur en duur puntenverlies voor Emilio Ferrera en zijn troepen.

Na de hoopgevende prestatie van vorige week kreeg Jong KAA Gent dus Knokke over de vloer. Knokke was met veel vertrouwen afgezakt naar de Chillax Arena na een ongeslagen reeks van vier wedstrijden. In de heenwedstrijd werd het 1-3 voor de Gentse beloften, dus de kustploeg was uit op revanche.

Met veel moed en vechtlust begonnen de jonge Buffalo’s aan de wedstrijd. De eerste 45 minuten verliepen evenwichtig, maar de toeschouwers kregen geen goals te zien. Na de rust ging Jong KAA Gent op zoek naar de openingstreffer, maar de wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Tot enkele minuten voor affluiten Knokke-speler Mariën daar verandering in bracht, 0-1. De Gentse beloften kregen zo in de slotfase het deksel op de neus.

De kloof met La Louvière, nummer vier in de stand, vergroot tot zes punten. Komende zondag gaat Jong KAA Gent op bezoek bij Antwerp B, dat de veertiende plaats bekleedt in eerste nationale. De aftrap wordt gegeven om 14.30u in het Herman Vanderpoortenstadion in Lier.