Hein Vanhaezebrouck: 'Anderlecht kloppen zou voor driedubbele boost zorgen'

Hein Vanhaezebrouck: 'Anderlecht kloppen zou voor driedubbele boost zorgen'

De Buffalo’s zijn opnieuw believers. Na vorig weekend is de kloof met leider Club Brugge plots vier punten – niet onoverkomelijk, toch? En donderdagavond zijn dat er misschien nóg minder. Maar dan moet Gent wel voorbij Anderlecht. “Hen kloppen zou voor een driedubbele boost zorgen”, weet Hein Vanhaezebrouck, die rekent op de hulp van een uitverkochte Ghelamco Arena. “Met de steun van de fans kunnen we altijd iets extra.”

Goed én slecht nieuws voorin bij de Buffalo’s. “Coulibaly sukkelt met de adductoren en is niet inzetbaar tegen Anderlecht”, begon Vanhaezebrouck zijn persbabbel. “Depoitre is wel opnieuw fit. Hij sloot dinsdag aan bij de groep.” Boussoufa (hamstring) stond toen niet op het oefenveld. “Deze ochtend heeft hij een deel van de training afgewerkt. We moeten afwachten of hij zich morgen honderd procent voelt.”

Mentaal zat het deze week alvast goed in de Gentse kleedkamer. De eerste driepunter in play-off I deed zichtbaar deugd bij heel wat jongens. “De spelersgroep heeft zich opgetrokken aan die zege”, bevestigt de coach. “Maar ik heb ook meteen gezegd dat we er nog niet zijn. Als we deze week Anderlecht kloppen zou dat wel voor een nieuwe boost zorgen - een driedubbele zelfs. We hebben het nodig om nog eens tegen grote ploeg te winnen. Maar zoiets komt jammer genoeg niet op bestelling. We zullen hard moeten werken om dat te realiseren.”

Paars-wit zakt bovendien vol vertrouwen af naar de Ghelamco Arena. De recordkampioen begon met een perfect rapport aan de play-offs. “Anderlecht is momenteel de beste ploeg, want ze hebben de meeste punten gepakt. Als ze bij ons komen winnen, hebben ze zelfs een grote kans om de titel af te snoepen van Club Brugge. Ach, we wisten van tevoren dat we Anderlecht niet konden afschrijven voor het kampioenschap. Tegen Genk en Zulte-Waregem kwamen ze wel twee keer gelukkig op voorsprong. Hopelijk kiest het geluk deze week eens onze kant. (lachje)”

In theorie kunnen de Buffalo’s donderdagavond tot op een punt van Club Brugge naderen. Ver vooruit rekenen wil Hein Vanhaezebrouck echter niet doen. “Voor ons is het week na week overleven. Tegen Oostende moésten we de drie punten pakken. En ook nu is een nederlaag uit den boze, want dan zie je Club en Anderlecht niet meer terug en wordt het knokken voor de derde plek. Onze uitdaging is nu om Anderlecht terug te halen in die ene match – dan doen we een prima zaak. Maar als dat ons lukt, wachten er opnieuw vier moeilijke opdrachten.”

De landskampioen is al toe aan zijn derde thuiswedstrijd in play-off I. Een uitschuiver zoals tegen Zulte-Waregem kan Gent zich niet meer veroorloven. “Het is spijtig dat we toen onze kansen niet hebben afgemaakt”, zucht Vanhaezebrouck. “Daardoor hebben we geen ruimte meer om fouten te maken. We zijn nu verplicht om in eigen huis te winnen tegen de topploegen. Gemakkelijk wordt dat niet, maar met de steun van het publiek zijn we altijd in staat om iets extra te doen. Hopelijk is dat ook tegen Anderlecht het geval.”

(JVDV)
foto: Belga Image