Opbrengst "Buffalo Exodus" gaat naar AZ Maria Middelares

Opbrengst "Buffalo Exodus" gaat naar AZ Maria Middelares

Zolang de COVID19-crisis blijft duren, blijft onze blauw-witte familie ook acties verzinnen om te helpen. Zo geeft KAA Gent-supporter en -schrijver Heli Rombaut een groot deel van de opbrengst van zijn laatste boek "Buffalo Exodus" weg aan het AZ Maria Middelares. Het boek is te koop in onze heropende fanshop.

In november 2019 bracht auteur en apotheker Héli Rombaut zijn derde boek over KAA Gent op de markt. Na het collector's item 'Bruiloftstraat 42' en het naslagwerk 'De Buffalo-bijbel' vond ook 'De Buffalo Exodus' vlotjes de weg naar de doorgewinterde KAA Gent-fans.

De ongeziene crisis waar onze samenleving in maart 2020 werd gestort, remde de verkoop vanzelfsprekend af. Omdat de volledige zorgsector in de voorbije maanden buitengewone inspanningen leverde, besloot de auteur een deel van de winst van zijn publicatie, goed voor 10.000 Euro, af te staan aan AZ Maria Middelares in Gent.

'Meteen ook een symbolisch bedrag, dat kan geïnvesteerd worden in de aankoop van een beademingstoestel', aldus Héli Rombaut, voor wie het Gents ziekenhuis al vaker een levensbelangrijke rol speelde. Niet alleen voor hem persoonlijk, maar ook voor dierbaren uit zijn familiekring. Wie 'De Buffalo Exodus' al las, herinnert zich zonder twijfel enkele ontroerende en beklijvende passages waarin AZ Maria Middelares ongewild een hoofdrol speelt.

Verkoop Buffalo Exodus

In onze heropende fanshop is het boek nog steeds te koop. Elders wordt de verkoop van het boek binnenkort hervat. 'De Buffalo Exodus' is dan opnieuw te koop in de Standaard Boekhandels, de KAA Gent Fanshop, de Carrefour Market in Gentbrugge en de Hypermarkten Carrefour in Oostakker en Sint-Denijs-Westrem. Ook de krantenkiosk van Maria Middelares zal, zodra ze weer open is, het boek vanaf dan aan zijn klanten aanbieden. Van de verkoopprijs van 30 euro gaat er 10 euro integraal naar het ziekenhuis.