Wereldvluchtelingendag: welcome through football

Wereldvluchtelingendag: welcome through football

20 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot wereldvluchtelingendag. Mensen vluchten uit hun thuisland om verschillende redenen: omwille van oorlog en geweld, economische en sociale problemen.

De KAA Gent Foundation draagt haar steentje bij tot de integratie en opvang van vluchtelingen in Gent. Sinds 2021 werken we met andere Europese clubs samen in het Europees project Welcome Through Football.

Daarbij ligt de  focus op kinderen (vluchtelingen) in de wijk Nieuw Gent-Steenakker. We leiden kinderen en hun families naar het bestaande vrijetijdsaanbod en bieden hen kansen om rollen op te nemen in één van onze sociaal-sportieve projecten.

Welcome Through Football wordt getrokken door EFDN (European Football For Development Network) met middelen van Erasmus + (Europese Commissie). Binnen het project wordt ook kennis uitgewisseld tussen verschillende Europese communitywerkingen die deel uitmaken van het project waaronder AEK Athene, Werder Bremen, Newcastle United Foundation, Shakhtar Social,...

Sinds begin juni werd aanvullend een initiatief recreatief voetbal opgestartop het terrein van Elk Talent Telt partnerclub SV Wondelgem. Dit tijdelijk aanbod is gericht op kinderen die op de wachtlijst van de club staan, OKAN leerlingen en voor Oekraïense kinderen op de vlucht. Wekelijks worden trainingen georganiseerd i.s.m. SV Wondelgem, Fedasil RENO en OKAN voor kinderen en jongeren tussen 7 en 17 jaar. De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun