Sam Baro is nieuwe eigenaar van KAA Gent

Sam Baro is nieuwe eigenaar van KAA Gent

Een nieuwe en belangrijke pagina is toegevoegd aan het rijke geschiedenisboek van KAA Gent. Onze club heeft met Sam Baro (47) een nieuwe eigenaar. Op een bijzondere algemene vergadering werd op 20 juli 2023 de intentieovereenkomst voor de overname bekrachtigd.

De finale stap voor de overname is daarmee dus gezet. Ook de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en de Licentiecommissie van de Voetbalbond (KBVB) keurden de overname door Sam Baro goed. 

Om slagvaardig te blijven aan de top van het Belgische voetbal en om ook in Europa een rol te spelen, heeft KAA Gent een intensieve en diepgravende zoektocht gehouden naar een geschikte investeerder of overnemer. Met Sam Baro is die gevonden. De Oost-Vlaming is al meer dan 20 jaar ondernemer. Hij staat aan de leiding van HR-bedrijf Planet Group, creatief bureau KoWala Productions en is ook actief in de vastgoedsector. 

Sam Baro krijgt dankzij zijn investering ruim 95% van de aandelen in handen. Bij de overname werden belangrijke afspraken en waarden gerespecteerd, zoals onder meer de verbondenheid met de stad en de supporters en de ondersteuning van de KAA Gent Foundation.

Onder voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie zette KAA Gent de voorbije decennia enorme stappen. De club werd gered van het faillissement, de sportieve successen volgden in België en Europa, en er werd een fantastisch stadion gebouwd. Om een verdere succesvolle uitbouw van onze club te realiseren, zullen Ivan De Witte als voorzitter en Michel Louwagie als afgevaardigd bestuurder het komende jaar aan boord blijven. Tijdens die periode zal Sam Baro zich stapsgewijs inwerken in de club. 

Over deze overname en de toekomstplannen geeft KAA Gent op woensdag 26 juli (16u) meer toelichting op een persconferentie in aanwezigheid van alle hoofdrolspelers. Intussen kijken alle medewerkers van KAA Gent met een positieve blik naar de toekomst en de start van een nieuwe cyclus in onze club. 

#COBW