Voorstelling Stefan Mitrovic

Voorstelling Stefan Mitrovic

Ze zijn schaars, verdedigers die de nul hielden tegen FC Barcelona. Stefan Mitrovic (25) kan het wel op zijn CV zetten. De recentste aanwinst van de Buffalo’s werd vanmiddag officieel voorgesteld. “Ik ben hier op huurbasis, maar wil graag langer blijven”, verzekerde de Serviër.

Mitrovic begon de voorstelling met zijn overstap van het Duitse Freiburg naar KAA Gent te verklaren. “Het was fantastisch om bij Freiburg te kunnen proeven van de Bundesliga. Maar na de degradatie kwamen het bestuur en ik overeen dat ik mocht vertrekken. Dat was de beste oplossing, want ik wou mijn plaats in de nationale ploeg niet verliezen. Er kwamen aanbiedingen uit Spanje, maar ik koos uiteindelijk voor Gent. Een van de redenen was dat ik vertrouwd ben met de competitie.” 

Maar er was nog een reden. “Ook de aanwezigheid van Hein Vanhaezebrouck was zeer belangrijk. Hij ontdekte me immers als voetballer bij een kleine club (FC Metalac, red.) in Servië. Ik ben hem nog altijd dankbaar dat hij toen voor mij gekozen heeft. Bij Kortrijk konden we het overigens uitstekend met elkaar vinden. Het is ook een blij weerzien met enkele andere jongens uit die periode. Dat maakt de aanpassing een stuk gemakkelijker.”

De centrale verdediger wordt door de Buffalo’s gehuurd tot het einde van het seizoen met een optie tot aankoop. “Gent huurt me, maar ik wil hier graag langer blijven”, aldus Mitrovic. “Na mijn korte passages bij Valladolid en Freiburg ben ik op zoek naar stabiliteit. Gent leent zich daar uitstekend toe. De komende maanden wil ik bewijzen dat ik een verlengd verblijf waard ben.”

Een gebrek aan ambitie is er alvast niet bij de Serviër. “We moeten proberen om hetzelfde resultaat als vorig seizoen neer te zetten. En in de Champions League wacht er ons een geweldige uitdaging. Ik geloof alvast in dit team. We moeten van geen enkele tegenstander schrik hebben, maar vertrouwen hebben in onszelf. Thuis kunnen we iedereen kloppen.”

Als iemand het kan weten, dan wel Mitrovic. De verdediger vloerde de voorbije jaren heel wat Europese topclubs. “Bij Valladolid wonnen we met 1-0 van Barcelona en speelden we 1-1 gelijk tegen Real Madrid. Messi en Benzema waren toen mijn directe tegenstanders. En vorig seizoen bij Freiburg klopten we Bayern München met 2-1 in de Bundesliga. Ik ben ervan overtuigd dat ik met die ervaring het team kan helpen.”

(JVDV)

Foto's: Belga Image