Jong Gent nipt onderuit bij Thes Sport

Op de zesde speeldag in 1e Nationale heeft Jong KAA Gent zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Thes Sport klopte onze beloften in een wedstrijd waarin helse regen en wind een hoofdrol opeisten.

Jong KAA Gent domineerde in de openingsfase en na 20 minuten moest een kopbal van John Arthur van de doellijn gered worden. De tegenstander werd op de eigen helft gedwongen, het openingsdoelpunt van Jong KAA Gent was dan ook verdiend. De 0-1 kwam er na een halfuur via een owngoal van Thes Sport.

Net voor de pauze kwam de thuisploeg langszij. Na een hoekschop raakte de bal niet weg uit het strafschopgebied en Bertacini maakte er 1-1 van. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft scoorde Thes Sport opnieuw na een hoekschop. Consternatie alom evenwel, want de corner was overduidelijk een geschenkje van de scheidsrechter. Doelman De Schrevel kreeg geel wegens protest en had vervolgens ook nog eens pech toen hij Vanaken helemaal vrijstaand zag scoren uit de hoekschop.

Jong KAA Gent probeerde nog wel, maar grote kansen waren er niet meer. Op naar volgende week en de wedstrijd tegen de beloften van Oud-Heverlee Leuven!