Vooruitblik met Lasse Nielsen

Vooruitblik met Lasse Nielsen

Lasse Nielsen is de marathonman van de Buffalo’s. Zowel in de competitie, Champions League als Beker van België stond de Deen elke minuut tussen de lijnen. Best straf als je weet hoeveel concurrentie er op zijn positie is. “Dit had ik in het begin van het seizoen niet durven dromen”, bekent Nielsen in zijn voorbeschouwing op de partij tegen Westerlo.

Kwam de interlandbreak op het goede moment na jullie nederlaag tegen Charleroi?

“De mensen denken misschien dat we verloren door de vermoeidheid, maar dat was zeker niet het geval. Voor mij mochten we gerust het volgende weekend opnieuw spelen. Weet je, ik zou het zelfs liever gehad hebben! Zo konden we snel de ontgoocheling na Charleroi doorspoelen. Nu spookt die verliespartij twee weken rond in je gedachten.” 

Het kostte jullie een ongeslagen heenronde. Blik je niettemin terug op een succesvol eerste competitiedeel?

 “De evaluatie van deze competitiehelft is zeker positief. We staan bovenaan in het klassement en tellen een mooi puntenaantal. Toch beseffen we dat we nog een lange weg moeten afleggen, want onze heenronde zal niet bepalen waar we eindigen. Ook onze prestaties in de Champions League mochten best gezien worden – al valt het puntentotaal misschien een beetje tegen.”

Jij speelde elke seconde op de drie fronten. Had je dat bij de seizoenstart verwacht?

“Zeker niet. Met Johansson en Mitrovic kwamen er twee internationals met ervaring op het hoogste niveau. Ik hoef je dus niet te vertellen dat de concurrentie enorm was. Dat ik vooralsnog elke partij speelde, stemt me gelukkig. Mijn doelstelling is om ook de rest van de competitie te blijven staan, want er komen nog veel fantastische wedstrijden aan.”

Het Champions Leagueduel in Lyon is daar een voorbeeld van. Is het een flinke domper dat de Gentse fans niet welkom zijn?

“Ik begrijp de ontgoocheling van de supporters. Gent speelt niet elk jaar dit soort wedstrijden en vaak spendeerden ze een hoop geld aan de trip. Voor ons is het evenzeer balen, want we hadden op hun steun gerekend. Maar ik begrijp dat de veiligheid moet primeren. Of ik vind dat ze ook de Lyon-fans moeten weren? Liever niet, anders zou het aanvoelen zoals een vriendschappelijke wedstrijd. Geef mij maar twintigduizend fans die je uitjouwen. Dat maakt je net dat tikkeltje sterker.”

Eerst wacht de thuiswedstrijd tegen Westerlo. Tijdens de openingsspeeldag bleven jullie steken op een gelijkspel.

“Ze hebben het ons toen moeilijk gemaakt. Westerlo trad aan in een gelijkaardig systeem met vijf man achterin en drie middenvelders. Daardoor konden ze man-op-man spelen. Ach, het wordt een van die wedstrijden waarin we geduld moeten tonen en attent zijn voor de tegenaanval. De afwezigheid van Depoitre is volgens mij geen item. Elk team zou zo’n klasbak missen, maar een speler beslist nooit op zijn eentje een partij. Bovendien lukte het ons in Leuven ook zonder hem erbij.”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho