Twee doelpunten voor Fernandez-Pardo

Tijdens de internationale break werden 8 Buffalo's opgeroepen voor hun nationale teams. Hoe deden ze het tot nu?

Tsuyoshi Watanabe - Japan (WK-kwalificatie)

'Wata' speelde 45 minuten bij de 5-0 pandoering die Japan gaf aan Myanmar. Hij viel in bij een 3-0 ruststand en was enkele keren gevaarlijk op stilstaande fases, maar scoren lukte niet. Ayase Ueda (ex-Cercle en nu Feyenoord) maakte een hattrick. In de 0-5 overwinning tegen Syrië kwam hij niet in actie. Japan staat nu comfortabel aan de leiding van hun groep met 6 op 6.

Hyunseok Hong - Zuid-Korea (WK-kwalificatie)

Hongi kende brute pech en werd na enkele trainingen terug naar België gestuurd met een blessure. Meer nieuws daarover volgt later deze week op de persconferentie van onze coach in aanloop naar de match tegen Union. Zuid-Korea won zijn openingswedstrijd van de WK-kwalificaties met 5-0 van Singapore en versloeg op matchdag 2 China in eigen huis met 2 goals van Heung-Min Son (0-3 overwinning).

Tarik Tissoudali - Marokko (WK-kwalificatie)

Tita Tovenaar kwam kort in actie . Hij verving doelpuntenmaker Hakim Ziyech in de 81e minuut bij de 0-2 uitoverwinning van Marokko tegen Tanzania. Marokko staat alleen aan de leiding in zijn groep.

Noah Fadiga - Senegal (WK-kwalificatie)

Senegal won vlot van Zuid-Soedan met 4-0 dankzij onder meer twee doelpunten van Sadio Mané, die zijn 100e interland speelde. Tegen Togo speelde Senegal 0-0 gelijk, Noah zat op de bank maar viel niet in.

Nurio Fortuna - Angola (WK-kwalificatie)

Nurio & co zijn bezig aan een kleine "Tour d'Afrique." De start van hun WK-kwalificatiecampagne kon alvast beter want vorige donderdag bleef Angola tegen Kaapverdië op een 0-0 gelijkspel steken. Nurio speelde de volledige wedstrijd. Ook in de match tegen Mauritius aan de andere kant van het Afrikaanse continent kwam Angolo niet tot scoren (0-0). Nurio kwam erin in de 61e minuut maar kon aan de score niets veranderen.

Malick Fofana - U21 België (EK-kwalificatie)

De Belgische beloften deden een slechte zaak in de race voor EK-kwalificatie. Ondanks een dominante wedstrijd tegen Schotland werd met 0-2 verloren. Malick speelde 65 minuten en zorgde een paar keer voor gevaar, maar ook hij kon de Belgische nederlaag niet voorkomen. Tegen leider Spanje werd dan weer 1-1 gelijkgespeeld. Malick speelde 64 minuten en forceerde in de eerste helft zelf de beste Belgische mogelijkheid na een mooie dribbel in de zestien, maar trapte daarna over. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-1. Spanje blijft aan de leiding met 13 punten uit 5 wedstrijden, België en Schotland delen de tweede plaats met 10 punten.

Bram Lagae - U20 België (vriendschappelijk)

Bram Lagae speelde zaterdag onder leiding van Thomas Vermaelen met de nationale U20 90 minuten tegen de U20 van Frankrijk. België verloor de match met 0-1. In de tweede wedstrijd tegen dezelfde tegenstander deed België het beter met een 2-2 gelijkspel. Na een 1-0 voorsprong, slikten de U20 een rode kaart waarna Frankrijk de wedstrijd naar zich toetrok en op 1-2 kwam. Vijf minuten voor tijd knokten de jonge Belgen, met Bram Lagae terug 90 minuten in de basis, zich nog naar een mooi 2-2 gelijkspel.

Matias Fernandez-Pardo - U19 België (EK-kwalificatie)

Matias Fernandez-Pardo kwam bij elke wedstrijd van de nationale U19 in actie. Tegen Slovenië (1-1 gelijkspel) mocht hij invallen in de tweede helft en speelde hij 33 minuten. Tegen Albanië (2-0 overwinning) speelde Matias 90 minuten en scoorde hij beide doelpunten in de eerste helft. Ook in de laatste wedstrijd van de U19 tegen Ierland (1-0 overwinning) speelde hij 90 minuten.