Hein Vanhaezebrouck verkozen tot Coach van het Jaar

Hein Vanhaezebrouck verkozen tot Coach van het Jaar

Op het Sportgala is Hein Vanhaezebrouck verkozen tot Coach van het Jaar. Met 570 punten had onze hoofdtrainer een ruime voorsprong op Johan Van Herck (Davis Cup team, 191 punten) en Gert Vande Broek (Yellow Tigers, 140). In het klassement voor Team van het Jaar was een tiende plaats weggelegd voor KAA Gent (22 punten).

Bij de uitreiking van de trofee schoof Vanhaezebrouck een groot deel van zijn verdienste door naar zijn team: "Ik vind het jammer dat mijn team hier niet staat, want wat zij dit jaar gepresteerd hebben is ongelooflijk uitzonderlijk, zeker voor een club als KAA Gent. Dat is het werk van veel mensen."

Vanhaezebrouck had ook mooie woorden over voor zijn collega-coaches: "Ik wil zeker ook de mensen feliciteren die hier nooit zullen staan: de coaches die bezig zijn met jeugd, met andersvaliden. Ik heb een broer die drie maand in revalidatie is geweest na een accident. Hij kon niks meer en zij hebben hem bijna alles weer geleerd. Dat zijn coaches. Ik heb mijn vader verloren aan dementie, de mensen die daarmee bezig zijn, zijn ook coaches voor mij. Dat zijn de momenten waarop ik vol bewondering heb gestaan voor non-profit mensen die uiteindelijk nog veel meer coach zijn dan wij."

In zijn dankwoord wilde Vanhaezebrouck eerst en vooral zijn vrouw bedanken: "Ik ben er niet veel, we zijn vaak weg, en ik heb twee kinderen die nog jong zijn. Zij worden enorm gesteund door hun mama en dat heb je nodig om een goed gezin te hebben. Het is niet eenvoudig voor haar, dus ik wil haar van harte bedanken." Ook KAA Gent wenste hij specifiek te bedanken: "Ik wil alle mensen van KAA Gent bedanken, met de voorzitter en Michel Louwagie op kop. Zij hebben voor mij een sfeer en een klimaat gecreëerd waarin ik mijn ding kan doen met veel vrijheid en verantwoordelijkheid."

De beelden van de uitreiking zijn te bekijken op de website van Sporza.

Foto: Belga Image.