Voorbeschouwing Sporting Charleroi - KAA Gent

Voorbeschouwing Sporting Charleroi - KAA Gent

Zaterdag 22 januari trekken we naar 'Mambourg', waar de altijd moeilijke confrontatie met Sporting Charleroi wacht. Met evenveel punten na 22 wedstrijden is dit opnieuw een levensbelangrijke wedstrijd in de strijd om de Europe play-offs. Dankzij de goede prestaties van zowel Marokko, Kameroen en Gambia op de Africa Cup, doen we het opnieuw zonder Tarik, Mike en Sulayman. Bekijk onderstaand de volledige selectie. 

Head-2-Head

Sporting Charleroi    KAA Gent
LLWLW Last 5 games DDLWW
6 Position 5
35 Points 35
38 Goals Scored 35
32 Goals conceded 24

Persconferentie

Pre-match Facts

● Sporting Charleroi won de meest recente ontmoeting met KAA Gent in de Jupiler Pro League (3-2 in september 2021), maar wist al sinds april-november 2005 niet meer twee keer op rij te winnen van de Buffalo's in het reguliere seizoen; sterker nog, de laatste keer dat Charleroi twee keer in hetzelfde seizoen won van Gent dateert al van 1948/49.

● Charleroi verloor slechts één van de laatste zeven thuisduels met KAA Gent in het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League (W2, G4), nadat vijf van de voorgaande zes wedstrijden tegen de Buffalo's in het Stade du Pays een nederlaag opleverden (G1).

● Charleroi verloor de laatste twee Jupiler Pro League-duels zonder te scoren (0-3 tegen OH Leuven en 0-3 tegen Antwerp), maar verloor in december 2016-januari 2017 voor het laatst drie keer op rij zonder een doelpunt te maken (toen ook 3), in die reeks was Gent ook de derde tegenstander (1-0 nederlaag in Gent).

● Sinds de start van november pakten alleen Union SG (22) en Cercle Brugge (19) meer punten in de Jupiler Pro League dan KAA Gent (18 – net als RSC Anderlecht).

● Charleroi incasseerde tenminste drie tegendoelpunten in drie van de laatste vier wedstrijden in de Jupiler Pro League, nadat dat de ploeg slechts twee keer overkwam in de eerste achttien matchen dit seizoen.

● KAA Gent hield de nul in vier van de laatste zes uitduels in de Jupiler Pro League, nadat dat de ploeg geen enkele keer lukte in de voorgaande zes matchen op verplaatsing.

● Charleroi pakte 23 procent van hun punten tegen ploegen uit de bovenste helft van de ranglijst in de Jupiler Pro League-dit seizoen (8/35), alleen RFC Seraing (21%) doet dat deze jaargang slechter.

● Roman Bezus was direct betrokken bij vier doelpunten in zijn laatste drie basisplaatsen in de Jupiler Pro League namens KAA Gent (1 goal, 3 assists), terwijl hij in zijn laatste vier ontmoetingen met Charleroi bij drie treffers betrokken was (2 goals, 1 assist).


COBW | #KAAGENT #CHAGNT #JPL