Eerste profcontract Viktor Nói Vidarsson

Eerste profcontract Viktor Nói Vidarsson

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Nadat de afgelopen maanden Malick FofanaIbrahim SalahTibe De VliegerRobby Wakaka, Wout Asselman en Noah De Ridder hun eerste profcontract tekenden, geeft de club nu ook Viktor Nói Vidarsson zijn eerste profcontract. 

Viktor Nói (spreek uit "Noé") Vidarsson is de zoon van de Ijslandse bondscoach en ex-Lokerenspeler Arnar Vidarsson. Hij speelt bij onze U15 waar hij ook aanvoerder is. Daarnaast is Viktor Belgisch jeugdinternational bij de U15.

Viktor Nói Vidarsson

  • Positie: verdedigende middenvelder (6)
  • Geboortedatum: 15/02/2007
  • Buffalo sinds de U14 

KNOW YOUR BUFFALO: VIKTOR NÓI VIDARSSON

Sinds wanneer speel je bij de jeugd?

Ik ben hier sinds de U14. Daarvoor speelde ik bij Lokeren.

Positie op het veld?

Ik ben een verdedigende middenvelder, een "zes". Al kan ik ook depanneren als centrale verdediger.

wie zou je jezelf durven vergelijken bij de huidige A-kern?

Met Julien De Sart omdat we een beetje hetzelfde profiel hebben. Hij is ook een grote en slanke middenvelder met vista en ik denk dat we een beetje eenzelfde speelstijl hebben.

Wie is/ was jouw voetbalidool?

Als sinds ik klein was, is dat altijd Cristiano Ronaldo geweest. Vooral door zijn mentaliteit, zijn mindset en het harde werk dat sinds zijn jeugd heeft geleverd. Het is ongelofelijk wat hij bereikt heeft als je kijkt van waar hij komt. Ik kan er alleen maar van dromen om waar te maken wat hij gedaan heeft.

Favoriete buitenlandse club?

Ik ben, net als mijn vader, grootvader en mijn ooms een grote supporter van Liverpool. Om een of andere reden zijn mijn broer en mijn neefjes fan van Manchester City maar ik dus niet.

Sterke punten

Mijn sterke punten zijn het spel verdelen en de sleutelspeler voor de verdediging zijn, ballen veroveren en crosses geven. Ik heb een groot loopvermogen en probeer steeds leiderschap te tonen.

Verbeterpunten

Er zijn nog wel een paar zaken die beter kunnen. Op fysiek vlak moet ik nog werken aan mijn explositiveit en startsnelheid en ik wil ook mijn wendbaarheid en sprongkracht verhogen. Verdedigend moet ik positioneel beter worden op flankvoorzetten. Mijn techniek en eerste aanname kunnen ook nog beter en ten slotte wil ik graag mijn lange bal met links op het niveau van die van mijn rechter krijgen.

WIE ZIJN JOUW Favoriete PERSONEN bij de jeugd EN WAAROM?

In dat geval moet ik zeker Sven Vannerom vermelden. Ik heb een heel goede relatie met hem. Sinds ik hier ben is Sven de persoon geweest bij wie ik altijd terecht kon, iemand die ook altijd eerlijk tegen me was in zijn analyses. Sven heeft voor mij al meer gedaan dan wat moest. Daarnaast wil ik alle trainers bedanken die ik hier tot nu toe had. Ook Björn De Neve is een grote hulp geweest. Tot slot wil ik ook mijn ouders bedanken die in mij geloven en me altijd steunen. Of mijn vader als ex-prof extra druk geeft? Nee, integendeel, ik krijg steeds handige tips van hem. En als hij zegt dat het goed was, dan is dat een groot compliment.

wat zijn jouw doelen op de korte en de lange termijn?

Op korte termijn is mijn eerste doel om dit seizoen kampioen te worden met de U15. We staan nu aan de leiding. Als we zo doorgaan en nog een paar procenten kunnen verbeteren, dan kan het zeker. Op de langere termijn is mijn doel uiteraard om profvoetballer te worden. Ik wil daarom bij KAA Gent individueel en collectief verbeteren om stappen te blijven zetten en om zo van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Dat is mijn droom en mijn doel.