Gentse internationals - Maart

Gentse internationals - Maart

Na de zege tegen Eupen is het even rusten geblazen voor het merendeel van onze spelers. Vier Buffalo's verdedigen de kleuren van hun land tijdens de eerste international break van het jaar. Bekijk hier het programma van Joseph Okumu, Hyunseok Hong, Matisse Samoise en Malick Fofana.

Joseph Okumu - Kenia

Okumu stond onlangs even aan de kant met een kuitblessure, maar maakte tegen Eupen zijn terugkeer. Meteen na de match trok hij naar Kenia om een oefeninterland te spelen tegen Iran. Dit was meteen de eerste internationale match voor de Harambee Stars nadat ze een jaar geleden geschorst werden door de FIFA. 

  • Dinsdag 28/3: Iran - Kenia: 2-1 (Joseph speelde de volledige wedstrijd)

Hyunseok Hong - Zuid-Korea (U24)

Onze stille motor op het middenveld heeft zijn eerste selectie voor de U24 van Zuid-Korea beet. Eerder kwam hij al uit voor de U23. Hong trok naar Qatar om twee oefeninterlands tegen Qatarese clubteams af te werken.

Foto: Royal Belgian Football Association

Matisse Samoise - België (U21)

Onder Jacky Mathijsen trok Matisse samen met zijn ploegmaats van de nationale U21-selectie op stage naar het Spaanse Pinatar, ter voorbereiding op EURO U21. Ze oefenden er tegen Tsjechië en Japan.

  • Vrijdag 24/3: België - Tsjechië: 0-0 (Matisse kwam in na de rust en speelde 45 minuten).
  • Maandag 27/3: België - Japan: 3-2 (Matisse kwam aan de aftrap en werd bij de start van de tweede helft vervangen).

Malick Fofana - Belgie (U18)

Net zoals Matisse Samoise trok ook Malick Fofana op stage. Samen met de U18 maakte hij zich op voor een trainingskamp in Kroatië. Ze oefenden er tegen Zwitserland, Engeland en Kroatië. Naast Malick werden ook Wout Asselman, Mathias Fernandez Pardo en Hannes Vernemmen geselecteerd van onze U18.

  • Woensdag 22 maart: België - Zwitserland: 2-2 (doelpunt Malick)
  • Vrijdag 24 maart: Engeland - België: 0-3 (doelpunt en assist Malick)
  • Zondag 26 maart: Kroatië - België (0-3) (doelpunt Fernandez).

Malick maakte, net als zijn ploeggenoten Asselman, Fernandez Pardo en Vernemmen in elke wedstrijd minuten. Hij maakte daarnaast doelpunten tegen Zwitserland en Engeland en gaf ook een assist in die laatste match. Fernandez scoorde dan weer tegen Kroatië.


#COBW #INTERNATIONALS