Voorbeschouwing KV Mechelen - KAA Gent

Voorbeschouwing KV Mechelen - KAA Gent

Speeldag 6 - Europe Play-Offs - 22-05-2021 om 20:00 u

KV Mechelen - KAA Gent, de laatste match van het seizoen en wat voor één: de match om het Europese ticket. De Buffalo's wonnen dit seizoen nog niet van Malinwa maar Hein Vanhaezebrouck heeft zijn plan al klaar: "Het fysieke Mechelen moeten we counteren door vooral zelf veel te lopen. Wij moeten meegaan in die strijd. Als speler moet je jezelf pijn doen en strijden tot het einde om dat ticket over de streep te trekken."

Start je met dezelfde basiself als de voorbije drie wedstrijden?
"Misschien. We hadden vooral geluk dat de match in Oostende snel beslist was. Zo konden we wat jongens sparen. Op Mechelen moet er 90 minuten lang alles gegeven worden. We hebben vrijdagmiddag nog een laatste training. Daar zal ik de keuze maken. We recuperen naar alle waarschijnlijkheid wel Nurio en Dorsch. Dat is positief."

Kan je beide ploegen met elkaar vergelijken? "Er is veel gebeurd dit seizoen, maar op bepaalde vlakken liep het wel gelijk. Mechelen hield in het begin van het seizoen terecht hun coach aan boord. Hij kon de situatie ook keren. Gent wordt op dat vlak kritischer bekeken. We hebben ontzettend veel geblesseerden gehad en ook van covid werden we niet gespaard. Ik vind dat KAA Gent zich goed herpakt heeft, anders streden we nu niet mee voor die vijfde plaats. Maar dat is eigen aan voetbal zeker? Als we zaterdag verliezen, zal het een dramatisch seizoen geweest zijn en als we winnen zal het alleen maar positief zijn."

"Mijn beoordeling van het seizoen hangt niet van morgen af. Defensief hebben we veel stappen gezet. In de play-offs zijn we de ploeg met het minste tegendoelpunten ondanks dat we niet defensief spelen. De organisatie wordt ook telkens beter en de opdrachten worden steeds beter uitgevoerd. Offensief zie ik ook goede dingen. De spelers voelen zich beter, dus heel wat positieve elementen al zijn er ook beperkingen waarin we volgend seizoen stappen moeten zetten."

Sven Kums

Op matchdag zes gaat het om de knikker in de Europe play-offs. Het doel is duidelijk volgens Sven Kums ondanks de druk. "Tijdens de hele play-offs was het altijd van moeten en we zijn daar goed mee omgegaan, waarom nu panikeren? We leven normaal naar de match toe, zonder speciallekes. Zo behouden we de focus en kunnen we goed voorbereid starten."

Is Mechelen de moeilijkste tegenstander voor KAA Gent? "Mechelen presteert het constantst in de play-offs. We wonnen nog niet van hen dit seizoen, maar in de heenmatch toonden we ons weerbaar door een 0-2 achterstand op te halen. Met loopvermogen, inzet en focus kunnen we zaterdag die match naar ons toetrekken. Ervaring, voetballend vermogen, efficiëntie, het is allemaal belangrijk, maar het zal aankomen op de details. De laatste wedstrijden hebben we het ook zelf geforceerd. Laat het ons nu gewoon afmaken."