Welkom Vadis!

Zonet tekende Vadis Odjidja-Ofoe een contract voor 2 seizoenen bij KAA Gent. Odjidja komt van het Griekse Olympiakos, is 29 en is een centrale middenvelder. Bij Olympiakos speelde hij vorig seizoen 28 wedstrijden (17x Superleague, 10x Champions League en 1x Griekse beker). Hij scoorde 4 keer (2 in de UCL) en gaf 3 assists (1 in UCL). Met de transfer van Vadis komt opnieuw een rasechte Gentenaar de Buffalo's versterken. Hij zal spelen met rugnummer 8.

Gentse jeugdspeler terug thuis na veel omwegen

Odjidja, geboren en getogen in het Gentse Malem, begon op zijn vijfde te voetballen bij de jeugdopleiding van de Buffalo's. Op 10-jarige leeftijd werd hij er weggehaald door Anderlecht. Bij paars-wit maakte hij onder Frankie Vercauteren zijn profdebuut. Desondanks kwam hij er weinig aan spelen toe.

Daarop vertrok hij, net als Vincent Kompany, in januari 2008 naar het Duitse HSV. Ongeveer een jaar later tekende hij een contract bij Club Brugge en groeide er uit tot een vaste waarde. Na verschillende afgesprongen transfers (o.a. naar Everton), trok Odjidja in 2014 uiteindelijk toch de plas over naar het Engelse Norwich City.  Gehinderd door blessures kon hij zich er nooit helemaal doorzetten zoals verwacht. Daarop vertrok hij in augustus 2016 naar het Poolse Legia Warschau; een schot in de roos voor zowel speler als club: Legia werd Pools kampioen en Vadis werd verkozen tot beste speler én beste middenvelder van Polen. In de wedstrijd tegen Real Madrid scoorde hij bovendien een absolute beauty die daarna ook genomineerd werd voor Goal of the Group Stage van de UEFA Champions League. Zijn goede prestaties bij Legia bleven niet onopgemerkt en Besnik Hasi haalde hem als trainer van Olympiakos naar Griekenland. 

Brok ervaring

Odjidja speelde meer dan 180 wedstrijden in de Jupiler Pro League, werd reeds enkele malen opgeroepen bij de nationale ploeg en deed ervaring op in verschillende buitenlandse competities. Bovendien heeft hij meer dan 60 Europese wedstrijden op zijn palmares, waarvan 20 Champions Leaguewedstrijden en 40 Europa Leaguewedstrijden. Hij scoorde gedurende zijn hele carrière (352 wedstrijden) reeds 28 doelpunten en gaf 48 assists. KAA Gent is dan ook verheugd met deze absolute toptransfer en wenst Vadis een zeer succesvolle periode bij onze club.