U21: nipte bekernederlaag tegen KRC Genk

Bekervoetbal. Bij de A-kern tegen Standard, bij de beloften tegen KRC Genk, de leider in de competitie.

Onze beloften begon als een wervelwind aan deze wedstrijd. Matheo Parmentier kwam meteen in balbezit, stuurde de bal onmiddellijk diep op Ibrahim Salah. Deze leverde de perfecte bal scherp voor doel. Daar volgde John Arthur goed aan de tweede paal en trapte de bal voorbij de Genkse doelman. (1-0).

Enkele minuten later ontsnapte Malick Fofana op rechts. Hij stak de bal slim door naar Ibrahim Salah die hem netjes over de doelman stiftte (2-0).

Wat een start. Genk was duidelijk verrast door de kordate aanpak van Gent.

In minuut 22 mocht Noah De Ridder een vrije trap nemen. Hij zette de bal mooi voor doel. Kapitein Sacha Bansé kopte de bal mooi binnen (3-0).

Genk reageerde en zette onze verdediging onder de druk. Onze doelman Celestin De Schrevel moest enkele keren gepast tussenkomen. In de 38ste min moest hij zich wel gewonnen geven op een afvallende bal die meteen op de slof werd genomen en in doel verdween (3-1). Meteen ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde KRC Genk meer druk te zetten. Onze beloften hielden de wedstrijd onder controle tot de 55ste minuut. Toen prikte Genk de 3-2 tegen de netten. Onze beloften kregen het moeilijk. De kansen waren er maar het was Genk dat de gelijkmaker scoorde. Het doelpunt viel uit een buitenspelfase maar dat werd niet opgemerkt door de arbitrage.

Tot slot werd er in de blessuretijd ongelukkig balverlies geleden in het hart van de defensie. KRC Genk nam dit geschenk mooi aan en scoorde de winnende treffer. (3-4)

Het bekerverhaal eindigt hier voor de beloften. Alles op de competitie nu.