Kerstactie Pro League: Younited Belgium

Kerstactie Pro League: Younited Belgium

De shirts gedragen tijdens de wedstrijd KAA Gent-Standard van vrijdagavond worden geveild ten voordele van Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League.

Enkele dagen geleden speelden de Gantoise Plantrekkers op uitnodiging van Hein Vanhaezebrouck wedstrijdjes met onze A-kern. Met deze ontmoeting trappen we de Kerstactie van de Pro League af, waarbij alle shirts gedragen op de 18de speeldag geveild worden via Matchwornshirts.

Wil je een Matchwornshirt van KAA Gent kopen? Nog tot donderdag 29 december (21u) kan je bieden.

Naar de veiling van de KAA Gent shirts op Matchwornshirt

 

Gantoise Plantrekkers

Sinds 2009 zijn we in Gent met de Plantrekkers aan de slag. Het was de eerste sociaal-sportieve werking onder de vlag van KAA Gent. Gentenaars samen brengen rond voetbal. Met hen een team bouwen, rond dit team een ondersteunend netwerk opzetten en zo de spelers van het team versterken. Dat zijn de Gantoise Plantrekkers. Zo'n 30 Gentenaars zijn in en rond het team actief.

 De Gantoise Plantrekkkers zijn een samenwerking tussen de KAA Gent Foundation, Stad Gent en OCMW Gent. Onze Plantrekkers nemen deel aan de activiteiten van Younited Belgium.

Younited Belgium

De Pro League, haar clubs en Younited geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. In de slogan My Team, My Home vat het gevoel samen waar elke voetballiefhebber zich in herkent. Ongeacht jouw ras, afkomst, religie of sociale situatie: wie ploegmaats heeft, vindt altijd wel ergens steun. Younited Belgium biedt hen daarnaast een begeleidend kader. Lees hier meer over de impact op de doelgroep.

Momenteel zijn er meer dan dertig Younited-voetbalteams verspreid over België. Hun spelers zijn experten in het dagelijks overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Bij hun team bouwen spelers aan zelfvertrouwen, krijgen ze meer structuur in hun leven en leggen ze ook contact met hulpverleners en lotgenoten. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun