💬 Reacties na KAA Gent - OH Leuven

💬 Reacties na KAA Gent - OH Leuven

Speeldag 19 - Jupiler Pro League - 21-12-2023 om 20:45 u

Hein Vanhaezebrouck: “Een echt kerstfeest”

Malick Fofana: "Een van mijn mooiste ooit"

Al een heus kerstfeest in Gent – het begon al in de vierde minuut met een lekkere goal van de voet en het hoofd van M&M, onze twee Gentse jonkies Malick & Matisse. “Een goede start, hé”, lachte Fofana. “De drie punten waren van groot belang voor ons en met een goal en een assist ben ik heel blij natuurlijk.”

Die goal, wat een heerlijke streep. “Deklat binnen”, genoot de winger nog na. “Daarna vierde ik gelijk Mbappé, die ooit ook zo’n mooie goal scoorde. Daaraan dacht ik toen.” De meeste leeftijdsgenoten doen dat op de speelplaats, hij in de KAA Gent Arena. Verschil moet er zijn. “Mijn mooiste ooit? Hmm, ik scoorde ooit eens van op de middellijn. Laten we zeggen: één van de mooiste”, glunderde hij.

Vandaag kregen veel middelbare scholieren hun schoolresultaten, hoeveel zou de 18-jarige zichzelf op 10 geven voor zijn eerste seizoenshelft? “Een 9 op 10”, zei hij met een lach op het gezicht. De journalisten rondom de jongeman knikten, hij verdiende het en namen over de prestatie van vandaag zelfs het woord ‘fenomenaal’ in de mond. “Ja, het was een van mijn beste matchen. Ik was heel dreigend, met goede statistieken. Er zaten zelfs meerdere assists in. Maar een pluim voor heel het team.” (RG)

Laurent Depoitre: "Een heerlijke verwelkoming"

Laurent Depoitre was als 35-jarige zo blij als een kind – eindelijk die terugkeer en wát een ontvangst van het publiek. “Een heerlijke verwelkoming”, was hij zichtbaar geëmotioneerd. “Na acht maand blessureleed deed me dat echt goed. Het was een groot gemis. Terug op het veld én zo toegejuicht worden: meer kon ik niet dromen. Hartverwarmend. Ze zijn me duidelijk niet vergeten.”

De coach gooide met bloemen richting de robuuste spits. “Maar ik ben er nog niet, hoor. Het ritme en het gevoel moeten beetje bij beetje terugkomen. 100% ben ik dus zeker niet, maar met hard werken gaat het alsmaar beter gaan.” Het scheelde niet veel of hij had ook nog een fantastische goal gescoord. “Bij 4-0 mocht ik de bal wel eens vol risico pakken”, lachte hij.

Het is nu uitkijken naar kerstvoetbal – op tweede kerstdag is Kortrijk gastheer. “Thuis was leuker geweest, maar goed. In Engeland was het veel extremer: de 26ste, de 28ste en op nieuwjaarsdag spelen – het is toch een groot verschil. Op oudejaarsavond lag ik om middernacht al in bed”, sloot de spits met een lach af. Het zal nu anders zijn. (RG)


#COBW #GNTOHL #JPL