KAA Gent-supporters bouwen mee aan nooddorp slachtoffers aardbeving

KAA Gent-supporters bouwen mee aan nooddorp slachtoffers aardbeving

Supporters bedankt! Voor alle giften tijdens onze steunactie voor de slachtoffers van de aarbevingen in Syrië en Turkije. Ons Gantoise bouwt zo mee aan 'Klein Gent', een nooddorp in het zwaar getroffen Kirikhan (Hatay).

 
 

Op zondag 19 februari 2023 organiseerden alle Gentse supportersverenigingen een geldcollecte ten voordele van de slachtoffers van de aarbeving die Turkije en Syrië trof. Het concrete doel van de actie werd vandaag bekend gemaakt: een samenwerking van Gentse organisaties bundelt de krachten en bouwt een nooddorp in het rampgebied.

Trots kunnen we aankondigen dat de eerste woonunit kan geplaats worden met wat de KAA Gent-supporters bij elkaar hebben gebracht. Eén woonunit kost € 4.000. We hebben intussen zelfs al meer dan € 5.000 bij elkaar en durven daarom dromen van een tweede Buffalo-woonunit in het nooddorp van Hatay.

Een schaalmodel van 'Klein Gent' staat in het Gentse STAM. Telkens een woonunit wordt gefinancierd, wordt deze bijgeplaatst.

De aarde beeft, een Buffalo geeft

Ook jij kan dus nog steeds bijdragen. Geef nu online via de URL, QR code (tot 26/2) onderaan dit bericht of schrijf je gift over op rekeningnummer IBAN BE76 8902 3413 5395  BIC VDSPBE91 van de KAA Gent Foundation met vermelding 'aardbeving'.

Deze steunactie wordt georganiseerd door Armada Ganda, KAA Gent, Supportersraad KAA Gent, KAA Gent Foundation, Tribune7, Buffalo Indians, Banlieue Gantoise, Ultras Ghent '14, GHF en de Supportersfederatie Gent.

Klein Gent: het warmste dorp

We werken met deze steunactie mee aan een groter Gents initiatief. Met de actie 'Klein Gent: het warmste dorp' willen we met tal van Gentse organisaties een warme thuis bieden aan minstens 300 gezinnen in Kirikhan, waar ook B-Fast aanwezig is. Het is een concreet huisvestingsproject van Helping Hands Belgium, een Gentse organisatie die in de zwaar getroffen regio Hatay hulp organiseert en samen met de vereniging Burgerplicht Gentse initiatieven in de regio coördineert.

'Klein Gent' is een stadsbreed initiatief dat gesteund wordt door heel wat partners: Gents Kunstenoverleg, Refu Interim, KAA Gent Foundation, Averroes, Flux, vzw Jong, Actief Studiebegeleiding, vzw Rede, Enderûn, Poskuder en DiversPlus.

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun