Jong KAA Gent kan titelfeest La Louvière niet verstoren

Jong KAA Gent is er afgelopen weekend opnieuw niet in geslaagd om te winnen. Onze beloften stonden voor de zware taak om het titelfeest van La Louvière, dat al zeker was van promotie, te verstoren. Uiteindelijk bleek Jong KAA Gent toch een maatje te klein voor de nieuwe kampioen van Eerste Nationale.

Na 19 minuten bracht Jorn Vancamp La Louvière op voorsprong. Diezelfde Vancamp diepte in minuut 54 de score verder uit, en zette de 2-0 op het bord. In minuut 67 leek kapiten Robbie Van Hauter de wedstrijd opnieuw leven in te blazen met een aansluitingstreffer vanop de stip. Van Hauter blijft de weg naar doel vlot vinden met zijn vijfde goal in zeven wedstrijden.

De vreugde bij Jong KAA Gent was slechts van korte duur, want in minuut 70 scoorde Maxence Maisonneuve al de 3-1. De klap te veel voor Jong KAA Gent zo bleek, dat na het derde doelpunt van La Louvière niks meer klaarspeelde. De wedstrijd eindigde op 3-1, en zo mocht La Louvière zich dus tot nieuwe kampioen van Eerste Nationale kronen.

Jong KAA Gent zakt door het verlies naar de negende plaats in het klassement en verliest zo stillaan de voeling met de derde plaats. Komende vrijdag staat er al een nieuwe wedstrijd op het programma voor Jong KAA Gent. Dan ontvangt het in eigen huis de beloften van OH Leuven.

Aftrap om 19u30 in de Chillax Arena.

Opstelling: De Schrevel (GK), Ayinde, Van Hauter, Kumenda, Demetrius (46'), Ah. Abdullahi, Ab. Abdullahi (73'), Soumah, Vernemmen, Asselman, Van Den Bergh

Wissels: Van Meirvenne (46'), Vanderdonck (73')

Doelpunten: 19' 54' Vancamp, 67' Van Hauter 70' Maisonneuve