Joseph Okumu trekt naar Stade de Reims

Joseph Okumu trekt naar Stade de Reims

De wens van Joseph Okumu (26) om een nieuwe stap te zetten in zijn carrière is in vervulling gegaan. Onze Keniaanse verdediger trekt naar de Franse Ligue 1, waar hij voor Stade de Reims gaat voetballen. Reims is de club van de Belgische coach Will Still. Met Thomas Foket en Thibault De Smet spelen er ook al twee andere ex-Buffalo’s.

Okumu voetbalde twee seizoenen voor KAA Gent. In 2021 kwam hij over van het Zweedse Elfsborg om snel een vaste waarde te worden in onze verdediging. Okumu blonk vooral uit dankzij zijn snelheid en atletisch vermogen. Met zijn 1,90m was hij ook sterk met het hoofd. De vier doelpunten die “Jo” maakte voor KAA Gent waren allemaal kopbalgoals.

In 92 officiële wedstrijden droeg Okumu het shirt van KAA Gent. Het mooiste moment beleefde hij op 18 april vorig jaar, toen hij ijzersterk verdedigde in de gewonnen bekerfinale tegen Anderlecht.  We onthouden Joseph niet alleen voor zijn kwaliteiten op het veld. De voorbije twee seizoenen toonde hij zich altijd goedlachs, met het hart op de juiste plaats.

KAA Gent wenst hem dan ook alle succes bij zijn nieuwe club in Frankrijk. Bonne chance, Jo!

“Okumu heeft onze club mooie diensten bewezen. Samen met Ngadeu en Torunarigha vormde hij een erg sterk trio achterin. Joseph voelde zich klaar om een volgende stap te zetten in zijn carrière en is blij met zijn overstap naar Reims. Het is nu aan ons om hem op een goeie manier te vervangen" - Michel Louwagie, CEO KAA Gent