Brown & Gandelman: "Gent is de juiste keuze"

Brown & Gandelman: "Gent is de juiste keuze"

Nieuwkomers Omri Gandelman (23) en Archie Brown (21) werden vandaag voorgesteld aan de pers. Ze vertelden allebei over hoe hun weg hen naar Gent geleid heeft. Gandelman ruilde zijn vaderland Israël in voor België, terwijl de Engelsman Brown overkwam van de Zwitserse club Laussane.

Archie Brown: "Van bij het eerste gesprek had ik een goed gevoel"

“Ik ben blij dat ik al vroeg in mijn carrière mijn vleugels buiten Engeland uitgeslagen heb. Op jonge leeftijd naar Zwitserland gaan, heeft me sneller volwassen gemaakt. Nu vind ik Gent de perfecte volgende stop. Ik had meteen een goed gevoel bij deze club, vanaf het eerste gesprek al.”

“Mijn debuut tegen STVV? Het was geen ideale start, met die 0-2-achterstand. Ik moet me nog aanpassen aan het team. Vorige week was de ploeg in Polen en trainde ik hier. Maar zodra we elkaar beter leren kennen, zal er progressie zijn. Dat zag je zondag al in de tweede helft, waarin de supporters al beter konden zien wat voor speler ik ben.”

“Ik ben kritisch voor mezelf, ja. Ik kijk vaak naar de minpunten omdat ik daar dus nog kan verbeteren. Ik voel me comfortabel op elke positie op de linkerflank, of dat nu als linksachter of wingback is. In de tweede helft stond ik iets hoger op het veld en dan kun je je ook meer uitleven op aanvallend vlak.

“Er was ook interesse van andere clubs, maar ik heb van jongs af geleerd om me niet te laten afleiden. Ik heb me volledig gefocust op de eerste wedstrijden van het seizoen met Lausanne. Eens ik met KAA Gent gepraat had, was ik ook snel overtuigd.”

Omri Gandelman: “Rami Gershon vertelde me alleen maar goeie dingen”

“Ik kom uit een basketbalfamilie, maar heb zelf voor voetbal gekozen”, vertelde Omri Gandelman bij zijn voorstelling. “Ik ben een centrale middenvelder, kan ook in de verdediging spelen en ben linksvoetig. Noem mij gerust een box-to-box-speler. Mijn sterke punten zijn zeker mijn loopvermogen en mijn kopbalspel.”

“Zoals jullie weten ben ik niet de eerste Israëliër bij KAA Gent. Ik sprak onder meer met Rami Gerschon, die hier drie jaar voetbalde. Hij vertelde me alleen maar goeie dingen over de club en de stad. Rami deed het hier geweldig en ik hoop in zijn voetsporen te kunnen treden. Ik ben er alvast van overtuigd dat ik me hier zal kunnen ontwikkelen als speler.”

“Afgelopen zomer speelde ik het EK voor beloften met Israël. Het was een succes, want we raakten tot in de halve finales. Daarna was het voor mij duidelijk dat ik een nieuwe stap wilde zetten in mijn carrière. Ik zag Gent spelen op televisie: een goeie ploeg in een competitie met een hoog tempo. Dat leek me voor mij de juiste keuze nu.”

“Ik sprak met Gent en ook met de coach. Hij zei dat hij me al goed kende en in me gelooft. Wanneer iemand laat blijken dat hij je echt graag wil en dat hij een plan met je heeft, dan is dat als speler alleen maar fijn om te horen.”


#COBW #TRANSFER