Jong KAA Gent boekt derde overwinning op rij

Jong KAA Gent blijft op dreef in het nieuwe jaar: ook op het veld van Rupel-Boom gingen de Buffalo’s aan de haal met de 3 punten. Dankzij die overwinning blijft de ploeg van Emilio Ferrera bovenaan meedraaien, op 2 punten van de vierde plaats. Aan het einde van het seizoen geeft de top-4 recht op promotie naar 1B.

Het werd geen makkelijke wedstrijd tegen Rupel-Boom. De thuisploeg werd vooruit gestuwd door het publiek, maar een doelpunt leverde dat niet op. De goal viel wel aan de andere kant, kort na de rust. Bram Lagae stuurde een vrije trap tot bij John Arthur, die de bal met de borst controleerde en binnenschoot.

0-1 dus en ook een persoonlijke opsteker voor Arhur. De 19-jarige Ghanese aanvaller was door een knieblessure de voorbije weken nog niet in actie gekomen. Tegen Rupel-Boom speelde hij 90 minuten mee en mocht hij zich ook matchwinnaar noemen, want aan de 0-1-score veranderde niets meer.

Met 9 op 9 kon Jong KAA Gent niet beter aan 2023 beginnen. De volgende opdracht is opnieuw een uitwedstrijd. Komend weekend gaan onze beloften op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven B, dat 9e staat in het klassement. De match wordt om 15u afgetrapt in Tienen.