Geestig Sporten in de Ghelamco Arena

Geestig Sporten in de Ghelamco Arena

De eerste editie van Geestig Sporten was een schot in de roos. Bijna 300 deelnemers werkten aan veerkracht via sport en bewegen in het mooiste voetbalstadion van het land.

Verschillende partners uit de geestelijke gezondheidszorg, welzijn en sport organiseren in onze stad een laagdrempelig sportaanbod voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Door het bieden van veiligheid, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, zetten ze mee in op re-integratie, herstel en persoonlijke groei.

Sociaal-sportieve activiteiten

Samen organiseerden ze op woensdag 22 juni Geestig Sporten, een sportdag gericht op Veerkracht. Met beweeglessen, rondleidingen, voetbal, stadionruns, een orientatieloop, badminton en Yoga was het programma goed gevuld. Bijna 300 sportievelingen namen deel aan deze eerste editie.

Het evenement kwam tot stand in samenwerking met Te Gek!?, G-Sport Vlaanderen, Ipso beschut wonen, PC Gent-Sleidinge, KARUS, Aanloophuis Poco Loco, De Driesprong, Zagan beschut wonen, Sportclub Boezjeern, Sport en Bewegen De Sleutel, het PAKT, Arena Events en KAA Gent. Met de gewaardeerde steun van de Sportdienst van de Stad Gent.

Laagdrempelig aanbod

Verschillende organisaties organiseren elke week sociaal-sportieve activiteiten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De Geestige Buffalo's is de G-ploeg van de KAA Gent Foundation. Ook andere organisaties organiseren sport- en bewegingsactiviteiten. Hieronder het overzicht.

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun