KAA Gent investeert met Safesight in de veiligheid in de Ghelamco Arena

KAA Gent investeert met Safesight in de veiligheid in de Ghelamco Arena

Software applicatie biedt organisatie grip op een veilig verloop van wedstrijddagen

Om de veiligheid in en rondom de Ghelamco Arena nog te optimaliseren, gaat KAA Gent een samenwerking aan met Safesight. We gaan het platform gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen betrokken bij de organisatie van veilige wedstrijden, altijd optimaal is geïnformeerd en geïnstrueerd. Het platform van Safesight wordt reeds gebruikt door clubs in Nederland, Duitsland en Spanje. KAA Gent is de eerste Belgische club die voor Safesight kiest.

Dirk Piens, directeur Infrastructuur, Organisatie & Veiligheid bij KAA Gent: “Wij hadden Safesight al een tijdje op het oog en ik ben blij dat wij nu echt van start gaan. Met Safesight zetten wij als eerste Belgische club de volgende stap in het organiseren van veilige voetbalwedstrijden.”

"Met Safesight zijn we in staat om onze medewerkers optimaal te informeren en te instrueren. En met het cloud-based logboek worden alle gebeurtenissen die van invloed (kunnen) zijn op de continuïteit van onze organisatie, eenvoudig geregistreerd en gedeeld." - Dirk Piens, directeur Infrastructuur, Organisatie & Veiligheid bij KAA GENT

Volgens Edo Haan, founder van Safesight, biedt het platform de club continu een actueel beeld van haar veiligheidsorganisatie. “Voordat de Ghelamco Arena opengaat, weet de organisatie precies wie welke acties wel of niet heeft uitgevoerd. Ze ziet of alle tribunes en nooduitgangen zijn gecontroleerd. Of de briefing is gelezen en bijvoorbeeld dat alle kritische posities zijn ingevuld door de juiste personen. Daarnaast werken alle betrokkenen in één gezamenlijk logboek. Hiermee is er continu een actueel beeld beschikbaar van alles wat zich afspeelt in en om het stadion. Daarmee kan de club direct, of tijdens de evaluatie, zien wat bijsturing nodig heeft.”

Safesight helpt plannen concreet te maken

Safesight ontwikkelt software die ervoor zorgt dat medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen de (veiligheids)plannen en –afspraken kennen en daadwerkelijk uitvoeren. “Dat doen we onder andere door iedereen continu over de meest actuele informatie te laten beschikken. Denk aan briefings en plattegronden, maar ook aan persoonlijke actielijsten en uitgewerkte calamiteitenscenario’s”, aldus Haan.

Safesight is ontstaan vanuit hun achtergrond als veiligheidscoördinator bij muziekfestivals. Haan: “Inmiddels is Safesight doorontwikkeld van een ‘festival-app’, naar een compleet cloudbased platform dat alle veiligheidsprocessen binnen organisaties op een eenvoudige en toegankelijke manier borgt. En onze ervaringen vanuit de wereld van festivals brengen we nu dagelijks in de praktijk bij stadions, congrescentra, beveiligingsorganisaties, overheden, bouwbedrijven en meer.”

Over Safesight

Missie van Safesight: door het meest praktische en gebruiksvriendelijke platform te creëren dat er is, stellen zij organisaties in staat om veiliger, efficiënter en beter samen te werken. Meer info vindt u op de website van Safesight.