Voorbeschouwing voor STVV - KAA Gent

Voorbeschouwing voor STVV - KAA Gent

Het seizoen is nog maar net begonnen in de voorronde van de Conference League of de volgende wedstrijd staat al voor de deur. De eerste in de Jupiler Pro League. Op zondag 25/7 trekken we naar Sint-Truiden. Net als vorig jaar trappen we in Limburg de competitie op gang. De kalender maker had niet veel creativiteit die bewuste dag, lacht Vanhaezebrouck. “Het is niet de meest aangename verplaatsing. Iedere ploeg heeft het daar moeilijk.”

“Waarom? Daar ligt het kunstgrasveld aan de oorsprong. In de winter is dat fijn, want dan ondervind je geen last aan de grasmat, maar bij goed weer heb je er weinig aan. Gelukkig is er maar één zo’n veld in onze competitie. Zelf hebben we zo’n drie keer op het kunstgrasveld van ons Talent Center geoefend. Meer hoeft niet, want dan maak je er een ‘issue’ van. De meeste spelers maken er geen probleem van, dus gaan wij dat ook niet doen.”

Roteren

Het drukke schema roept om wisselmogelijkheden. Zo vertelt ook Vanhaezebrouck: "Als we ons plaatsen voor de groepsfase worden het drukke weken. Roteren lijkt dan ook aan de orde. Daarvoor heb je naast je starting eleven nog eens elf fitte spelers nodig. Onze transferpolitiek richtte zich ook daarop. Misschien roteer ik zondag al, maar één ding staat vast. Heel wat jongens zullen over een maand in de basis gestaan hebben."

Fitte Bayo, Okumu Hjulsager?

"Bayo en Okumu zitten nu op het niveau dat ze aan een wedstrijd kunnen starten. Of ze het 90 minuten volhouden is afwachten. Hjulsager is er gisteren met de schrik van afgekomen. We wisselden hem uit voorzorg omdat hij een tik tegen de dij kreeg. Er werd een zenuw geraakt maar niet in die aard dat het hem zondag van het wedstrijdblad houdt. 

Twee matchen op vijf dagen

Het belooft pittig te worden de komende weken: "Zeker, we hebben nu een match achter de kiezen. We hebben twee rustdagen voor STVV. Dat is niet veel, maar we zijn nog maar net bezig. Het resultaat van donderdag moet ons een boost geven in Limburg."

ALESSIO CASTRO-MONTES

Trek je zondag met vertrouwen naar je heimat? "Toch wel. De zege in Europa geeft een boost. Alles verliep goed. We zetten druk, scoorden vlot, verdedigden solide en tankten vertrouwen. Ook fijn dat de nieuwe jongens hun stempel konden drukken. Ze zijn één voor één een meerwaarde voor ons team."

Nu wachten de Kanaries ons opnieuw op op speeldag één. "Vorig seizoen verliep het daar niet van een leien dakje. Het was eigenlijk het begin van de ellende. We hebben dus nog iets goed te maken op Stayen."