"Niet getwijfeld om naar hier te komen"

"Niet getwijfeld om naar hier te komen"

Sven Kums komt dit seizoen KAA Gent versterken op huurbasis. Hij keert daarmee terug naar de club waarmee hij de grootste successen boekte. 

Sven Kums: "Ik heb deze ochtend voor het eerst kunnen meetrainen met de groep, dat voelde goed. Ik ben fit maar heb weinig matchen op niveau kunnen spelen dit seizoen. Op training speelden we dan ook enkele vriendschappelijke matchen onderling, dat helpt om wat meer ritme op te doen."

"Ik wil me vooral bewijzen op het veld. Het helpt dat ik het hier ken. Zo is de staf grotendeels hetzelfde van in mijn eerste periode en ken ik een aantal spelers, maar ik moet met mijn voeten spreken. Ik wil me bewijzen. Als voetballer ben ik gegroeid sinds mijn eerste periode hier. In Italië speelde ik defensiever en leerde ik beter verdedigen. Bij Anderlecht speelde ik naast Adrien Trebel die vooral offensief is ingesteld waardoor ik het defensieve op mij nam. Ik kan nu beter mijn positie bepalen."

"Ik ben fit, het enige wat ik mis is matchritme maar dat kan je enkel oplossen door te spelen. De match in Rijeka is iets waar ik samen met de ploeg naar toe werk. Al is het maar om een paar minuten de ploeg te helpen, ik ben er klaar voor. Het is aan mij om me te bewijzen en zo een plaats in de ploeg te verdienen. We hebben ook veel kwaliteit, dat zie je. We kunnen met deze groep bovenaan meestrijden."

Eerste training 

Bekijk hieronder de beelden van Sven Kums' eerste training deze morgen.