Hoofdscout Samuel Cardenas verlaat KAA Gent

Hoofdscout Samuel Cardenas verlaat KAA Gent

Head of Scouting Samuel Cardenas heeft beslist om onze club te verlaten. Samuel was sinds 2020 aan de slag in de scoutingscel van KAA Gent, maar kiest er na 3 jaar voor om een andere weg in te slaan.

Samuel wordt in zijn functie vervangen door Marco Verheuge (27), die al verantwoordelijk was voor scouting en data-analyse bij de jeugd van KAA Gent. Marco is net als Samuel jong en gepassioneerd door voetbal. Hij studeerde af als universitair Bestuurskunde & Management en is als voetballer momenteel aanvoerder van Dikkelvenne, in de 2e Afdeling.

Michel Louwagie, CEO KAA Gent: “Ik wil Samuel bedanken. Ik heb goed en graag met hem samengewerkt, maar nu wil hij een volgende stap zetten in zijn carrière. Dankzij zijn goeie werk heeft hij intussen meerdere aanbiedingen gekregen. Ik ben blij dat we met Marco Verheuge opnieuw een jonge beloftevolle scout een kans kunnen geven. Onze club hecht veel waarde aan een goed georganiseerde scouting. Bij de rekrutering is scouting van het hoogste belang, terwijl makelaars vooral hun rol spelen bij de verkoop van spelers. Ik wil dan ook benadrukken dat we vol zullen blijven inzetten op scouting.”

Samuel Cardenas: “Met pijn in het hart heb ik besloten om in onderling overleg mijn contract bij KAA Gent te beëindigen. Na 3 fantastische jaren vind ik het tijd voor mezelf om door te stromen naar een rol met meer verantwoordelijkheid. Ik wil alle medewerkers van KAA Gent, de spelers en natuurlijk onze fans bedanken."

“Een speciale vermelding gaat naar ons scoutingteam dat wekelijks onvermoeibaar uren en kilometers aflegt. Ik ben trots op de impact die we de afgelopen jaren hebben gehad bij deze geweldige club. Tegelijk ben ik dankbaar voor de kans die CEO Michel Louwagie mij heeft gegeven en die ik heb kunnen terugbetalen met de kwaliteit van ons werk. Nu ga ik vanop een afstandje kijken naar de club die voor mij altijd een speciaal plekje zal hebben.”

Marco Verheuge, coördinator scouting KAA Gent: "Dit is voor mij een heel mooie kans en een eer om in deze functie aan de slag te kunnen bij KAA Gent. Het is een uitdaging om mezelf te bewijzen bij het eerste elftal, maar ik ben er klaar voor. Ik ga er alles aan doen om de club te helpen, te beginnen vanaf de komende wintermercato."


#COBW #SCOUTING