Sterk Jong KAA Gent klimt naar derde plaats

Onze A-ploeg beleefde zondag een moeilijke middag op het veld van Cercle Brugge, maar op hetzelfde moment ging het Jong KAA Gent wél voor de wind. De jonge Buffalo’s keerden terug uit Tienen met een klinkende 0-4-overwinning. Na de 5-0 van vorige week tegen Virton vond Jong KAA Gent dus opnieuw vlot de weg naar doel.

Tegen Virton was Ahmed Abdullahi auteur van twee doelpunten en ook tegen Tienen was de Nigeriaan goed voor twee doelpunten. Met een goal in de 17e en de 21e minuut zette hij Jong KAA Gent al snel op rozen. Ook zijn ploegmaat in de spits, Mykhailo Dubrovnyi, scoorde net als vorige week. Zo stond het bij de rust al 0-3 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

In de tweede helft bleek de ploeg van Arnar Vidarsson overeind en er kwam nog een doelpunt bij in de slotfase. Invaller Briek Van Hoorick legde de 0-4-eindstand vast. Een knappe zege van de Buffalo’s na een heel goeie prestatie. Met 7 op 9 wipt Jong KAA Gent naar de derde plaats in het klassement.

Komende zaterdag spelen onze beloften een thuiswedstrijd tegen Winkel Sport, de 14e in de stand. Wees welkom om onze ploeg te steunen om 19.30u in de Chillax Arena! Als abonnee van KAA Gent kom je gratis kijken.

KLASSEMENT 1e Nationale

Opstelling: Fortin, Henry, Stevens, Munezero, Wakaka (72’), Van Meirvenne (63’), De Vlieger, Soumah, Igbokwe, Abdullahi (86’), Dubrovnyi (72’)

Wissels: Van Hauter (63’), Van Den Bergh (72’), Van Hoorick (72’), Vernemmen (86’)

Doelpunten: Abdullahi (17’ en 21’), Dubrovnyi (37’), Van Hoorick (90’)