KAA Gent investeert fors in communitywerking Voetbal in de stad

KAA Gent investeert fors in communitywerking Voetbal in de stad

KAA Gent verlengt en versterkt haar samenwerking met Voetbal in de stad. De communitywerking krijgt alvast tot 2020 meer mogelijkheden voor zowel de uitbouw van sociaal-emancipatorische projecten als voor de sportieve en maatschappelijke versterking van het Elk Talent Telt partnerschap tussen 13 Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal.

KAA Gent is meer dan een voetbalvereniging. Het is een CVBA met sociaal oogmerk die gelooft in haar maatschappelijke opdracht. Die wordt vooral vervuld door de organisatie Voetbal in de stad: een uniek model waar de club, de lokale overheden en de supporters het engagement van KAA Gent samen organiseren.

Deze Gentse samenwerking mag uniek genoemd worden. De groei van KAA Gent komt ook onze communitywerking ten goede, die een belangrijke bijdrage levert aan de lokale verankering van KAA Gent in de Gentse stedelijke samenleving”, duidt Michel Louwagie, Algemeen manager van KAA Gent.

KAA Gent gaf Voetbal in de stad duidelijke opdrachten waaronder de begeleiding van supporters met een beperking, de vorming van stadiongidsen en coördinatie van de gidsenwerking in de Ghelamco Arena, de uitbouw van sociaal-emancipatorische projecten, het versterken van het partnerschap clubsamenwerking Elk Talent Telt, de aanleg van een KAA Gent archief en erfgoedcollectie en het adviseren van KAA Gent inzake CSR.

Met de verhoogde steun van KAA Gent zal vzw Voetbal in de stad vanaf 2017 een budget van meer dan € 500.000 beheren. Meer dan de helft daarvan wordt bijgedragen door KAA Gent. Ook de Stad Gent, het OCMW Gent en de Pro League dragen structureel bij tot de communitywerking van KAA Gent

Voetbal in de stad voorzitter Resul Tapmaz dankt KAA Gent voor haar engagement: “Geen enkele andere club doet in België zo veel voor haar stad. KAA Gent is een communityclub van en voor de Gentse regio. We mogen daar samen trots op zijn”.

Een beschrijving van de communitywerking van KAA Gent 2016-17 lees je via deze link.

Klik hier voor info en contact vzw Voetbal in de stad

Een voorbeeld van de werking van Voetbal in de stad: Buffalo League. Een project van en voor de kinderen in Nieuw Gent-Steenakker (Film: EXPOO/Kind&Gezin).

 

Voetbal in de stad krijgt steun van deze partners: