Jeugdig Gent onderuit op Westerlo

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding bracht ons naar de Kempen waar we het tegen Westerlo opnamen in twee helften van 60 minuten. De kampioen van 1B maakte direct duidelijk dat het geen walkover zou worden voor het jonge Gentse elftal. Het team van de eerste helft bestond uit Davy Roef, Joseph Okumu, Loris Henry, Bram Lagae, Alessio Castro-Montes, Noah De Ridder, Sven Kums, Robbie Van Hauter, Ibrahim Salah, Hugo Cuypers en Laurent Depoitre.

Het jonge Gent kwam moeilijk tot kansen en na de eerste drankpauze achtte Rubin Seigers zijn moment gekomen. Hij maakte er aan de tweede paal 1-0 van na een vrije trap (37'). Lyle Foster maakte er na 56 minuten 2-0 van. Meteen ook de ruststand.

Ook het elftal voor de tweede zestig minuten bevatte veel youngsters met De Schrevel in doel, Godeau, Brian Agbor, Rune Van Den Bergh achteraan en Samoise en Justin Munuzero op de flanken. Vadis Odjidja, Malick Fofana, Andrew Hjulsager en Gianni Bruno vervolledigden de elf.

Bij Westerlo maakte Kyan Vaesen de 3-0. Toen vond Malick Fofana het welletjes en schoot na een infiltratie vanop links hard en droog in de korte hoek (bekijk hier zijn doelpunt). Meteen zijn eerste goal bij de grote jongens. Vaesen vervolligde daarna nog zijn hattrick. Tussendoor scoorde John Arthur nog een tweede Gentse doelpunt, waarna Bernat de 6-2 eindstand vastlegde.

Doelpunten: 37' Seigers 1-0, 56' Foster 2-0, 73' Vaesen 3-0, 79' Fofana 3-1, 98' Vaesen 4-1, 106' Arthur 4-2, 107' Vaesen 5-2, 114' Bernat 6-2