Jong KAA Gent gaat nipt onderuit tegen leider La Louvière

Voor het eerst dit seizoen heeft Jong KAA Gent op eigen veld de 3 punten aan de tegenstander moeten laten. La Louvière haalde het in de topper met 0-1, al zat er voor onze beloften duidelijk meer in.

La Louvière staat op een gedeelde eerste plaats in het klassement en was dus een meer dan te duchten tegenstander. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een één-twee kon Jong KAA Gent de bal niet ontzetten en maakte Franco Louka er 0-1 van.

Veel kansen gaf de thuisploeg niet weg. Integendeel, de jonge Buffalo’s kregen zelf enkele prima mogelijkheden om gelijk te maken. In de 66e minuut volgde de grootste kans toen Cederick Van Daele mocht aanleggen vanaf de penaltystip, maar hij miste. Na die strafschop moest La Louvière verder met z’n tienen. Jong KAA Gent kon het numerieke overwicht niet meer omzetten in een doelpunt ondanks de vele kansen om een gelijkspel uit de brand te slepen. Eindstand: 0-1.

Een onverdiende nederlaag waardoor onze jongens naar de 6e plaats in het klassement zakken. Volgende week krijgt Jong KAA Gent de kans om tegen staartploeg Mandel United opnieuw 3 punten te pakken. Afspraak zaterdag om 19u30 in de Chillax Arena in Oostakker!