Gentse beloften verliezen van Lyon

Opnieuw geen stunt voor de jonge Buffalo’s. In hun vijfde Youth Leagueduel botsten ze op een machtig Lyon dat vier keer raak trof. Aan doelman Van Gerven lag het allerminst. Hij onderscheidde zich met enkele prima saves.

Ook in de Youth League denkt men aan de slachtoffers in Parijs. Na één minuut stilte werd de partij op gang gefloten. Na drie minuten noteerden we al een eerste grote kans voor de thuisploeg. Del Castillo vond Van Gerven op zijn weg. Even later weer alarmfase rood in de Gentse defensie. Horemans kon zijn been nog net tegen een schot van Martelat gooien. En nog was de Franse aanvalsdrift niet voorbij. Perin trof na een counter via Martelat de paal.

Het was uitstel maar geen afstel. In de 18de minuut leverde Del Castillo een knappe voorzet af. Martins tikte binnen: 1-0 voor Lyon. Twee minuten later stond nummer twee al op het scorebord. Slim balletje tussendoor van Aouar, Perrin faalde niet oog-in-oog met Van Gerven: 2-0. De Gentse doelman etaleerde wat later wel zijn kunnen. Eerst met een fantastische voetreflex op een poging van Del Castillo, nadien bleef hij koel bij een poging van Aouar. Het enige Gentse gevaar in de eerste helft was een afstandsschot van Beridze.

Ook in de tweede periode was Van Gerven bij de les. Met een zweefsprong maakte hij een zoveelste mogelijkheid van Del Castillo onschadelijk. Wat volgde was een sterke periode van de Buffalo’s. Eerst schoot Kabangu rakelings naast. Even later voorkwam Lyon-doelman Lebongo met gevaar voor eigen leven een doelpunt van Gjokaj. Aan de overkant sprong Lyon wel efficiënt om met de kansen. Perrin zette net voor het uur de 3-0 op het scorebord. Amper een minuut later moesten we doelpunt nummer vier zelfs al noteren. 4-0 bleek uiteindelijk ook de einduitslag.

U moet wel weten dat die laatste doelpuntenmaker al tien A-caps bij Luxemburg achter zijn naam heeft staan. En de onhoudbare Del Castillo viel dit weekend zelfs in bij de grote jongens van Lyon. Het is dus geen schande dat de Buffalo’s dinsdagmiddag een maatje te klein waren voor hun collega’s van Lyon. Wie het veld zeker niet met schaamrood op de wangen moest verlaten, was doelman Van Gerven. Tien minuten voor tijd zette hij zijn vingertoppen nog tegen een uitstekende schot van Del Castillo dat de lat trof. Ook de prestatie van Horemans was een lichtpunt. De sierlijke verdediger mocht tijdens de oefencampagne niet toevallig proeven van het eerste elftal.