U21: reactie tegen Cercle Brugge

Onze beloften hadden iets recht te zetten na de nederlaag tegen rode lantaarn KV Mechelen. De match tegen Cercle Brugge werd dus beter gewonnen. Met die mindset trokken de jonge Buffalo's richting West-Vlaanderen.

En dat werd meteen duidelijk. De beloften toonden veel inzet en zetten druk naar voren vanaf het eerste fluitsignaal. Het eerste gevaar kwam er van John Arthur. Hij trapte de bal in de rebound in de hoek. De doelman van Cercle ging goed plat en voorkwam een achterstand.

Onze beloften hadden het overwicht, maar konden dit niet onmiddellijk omzetten in een voorsprong. Na 29 minuten liep het even fout. Fallou Ndiaye kreeg zijn tweede geel en mocht gaan douchen. We gingen met tien verder.

Een moeilijke opdracht maar na rust zag je het amper. Er werd keihard gewerkt om in organisatie te blijven. In minuut 80 werd de net ingevallen Malick Fofana, die vorige week een contract tekende, vrijgespeeld. Hij omspeelde zijn rechtstreekse tegenstander maar werd foutief afgestopt net buiten de grote rechthoek. Kolfje naar de hand van Noah De Ridder die de vrije trap voor zijn rekening nam. Hij krulde de bal in de linkerhoek (0-1). De laatste tien minuten bleven onze jongens geconcentreerd. Cercle kon zich niet meer doorzetten. Eindresultaat: 0-1. Een felbevochte zege van onze jonge Buffalo's.