Nieuw in blauw en wit: Franck Surdez

Nieuw in blauw en wit: Franck Surdez

De Zwitserse belofteninternational Franck Surdez is de nieuwste aanwinst van KAA Gent. De 21-jarige flankaanvaller komt over van Neuchâtel Xamax. Hij tekende een contract tot 2027 in de KAA Gent Arena. 

Surdez is dit seizoen een van de sensaties in de Zwitserse tweede klasse. De elegante flankspeler maakte in 19 wedstrijden 9 doelpunten en gaf ook 7 assists. Dankzij zijn goeie prestaties kwam hij in het najaar van 2023 ook vijf keer aan de aftrap bij het Zwitserse beloftenelftal. In die 5 wedstrijden was hij opnieuw goed voor 4 assists. 

"Ik had verschillende opties, maar toen ik hoorde van de interesse van KAA Gent was mijn keuze snel gemaakt. Voor mij is Gent de perfecte volgende stap in mijn carrière. Ik kijk ernaar uit om voor deze club en in dit mooie stadion te spelen." - Franck Surdez.

Na Archie Brown eerder dit seizoen is Surdez de tweede speler die van Zwitserland naar Gent verhuist. Met Daniel Schmidt en Daisuke Yokota staat het aantal wintertransfers nu op drie. Surdez zal met rugnummer 19 spelen. 

Bienvenue et bonne chance à la Gantoise, Franck! 


#COBW #TRANSFER