Onze internationals op de Afrika en Asian Cup

De groepsfase zit erop in de Afrika en Asian Cup. Al onze internationals stoten door naar de volgende ronde.

🇰🇷 Hyunseok Hong - Zuid-Korea

Hongi krijgt speelminuten op de Asian Cup en speelde in elk van de drie groepsmatchen als invaller bij Zuid-Korea. Tegen Bahrein (3-1) viel hij in op 18 minuten van het einde. Op matchdag 2 tegen Jordanië (2-2) begon hij aan de tweede helft en tegen Maleisië (3-3) speelde hij een halfuur mee. Zuid-Korea werd pas tweede in de groep na Bahrein en speelt op 30 januari in de achtste finales tegen Saudi-Arabië.

🇯🇵 Tsuyoshi Watanabe - Japan

Ondanks een verrassende 2-1-nederlaag tegen Irak plaatste ook Japan zich voor de achtste finales. De wedstrijden tegen Vietnam (4-2) en Indonesië (3-1) werden wél gewonnen. Watanabe kwam enkel in actie in de derde groepsmatch, toen hij in de slotfase mocht invallen tegen Indonesië. Japan speelt in de achtste finales tegen Bahrein op 31 januari.

🇲🇦 Tarik Tissoudali - Marokko

In een poule met Congo, Zambia en Tanzania plaatste Marokko zich na een vlotte overwinning tegen Tanzania (3-0), een gelijkspel tegen Congo (1-1) en een nipte zege tegen Zambia (1-0). Tarik kwam voor het eerst in actie in de derde wedstrijd met een invalbeurt. In de achtste finales neemt Marokko het op 30 januari op tegen Zuid-Afrika.

🇦🇴 Nurio Fortuna - Angola

Nurio Fortuna en Angola doen het zeer goed op de Afrika Cup. In een poule met Algerije, Mauritanië en Burkina Faso eindigden de Palancas Negras in de groepsfase op de eerste plaats met 7 op 9. Een opvallend feit omdat de andere landen in hun poule allemaal hoger dan Angola stonden op de FIFA-ranking (117e).

Nurio speelde telkens 90 minuten in de eerste twee wedstrijden van de groepsfase en hielp Angola zo mee aan een gelijkspel tegen Algerije (1-1) en een zege tegen Mauritanië (2-3). In de laatste wedstrijd tegen Burkina Faso (2-0) kwam hij niet in actie. Angola speelt in de achtste finales op 27 januari tegen Namibië.