Next Match: Standard Luik - KAA Gent

Next Match: Standard Luik - KAA Gent

Met drie overwinningen op rij in de competitie lijkt de ploeg de wind in de zeilen te hebben. Standard zit dan weer in een eerder neerwaartse spiraal. Zetten de Buffalo's hun reeks voort in de strijd om de Europe Play-offs? De coach en Iron Mike blikken vooruit.  

PERSCONFERENTIE

Michael Ngadeu

HEAD-2-HEAD

Standard Luik      KAA Gent
WLDLL                                              Last 5 games               DLWWW
14                                  Position 5
29                                  Points 46
29                                  Goals Scored 43
43

                                 Goals conceded

27

PRE-MATCH FACTS

● KAA Gent won zes van de laatste acht wedstrijden tegen Standard Luik in de Jupiler Pro League, maar de twee nederlagen in deze reeks kwamen in de laatste twee matchen op verplaatsing (in april en mei 2021).

● Standard Luik won de laatste twee thuiswedstrijden tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League, de laatste keer dat zij drie keer op rij wonnen van KAA Gent in eigen huis was tussen 2002 en 2005.

● Standard verloor de laatste twee matchen in de Jupiler Pro League zonder te scoren, de Rouches kunnen voor het eerst sinds augustus-september 2017 zonder doelpunt blijven in drie opeenvolgende matchen in 1A (toen 4).

● KAA Gent won de laatste drie competitiewedstrijden en noteerde een clean sheet in de laatste twee, de laatste keer dat Gent drie clean sheets op rij behaalde in de Jupiler Pro League was in januari 2017 (3).

● Geen ploeg pakte dit JPL-seizoen minder punten in eigen stadion dan Standard (11); de Rouches zijn momenteel vijf opeenvolgende thuiswedstrijden in 1A zonder overwinning (G2, V3), de langste dergelijke reeks voor de club sinds december 2016-april 2017 (toen 8).

● KAA Gent won de laatste twee Jupiler Pro League-matchen op verplaatsing (1-2 tegen Club Brugge en 0-1 tegen KAS Eupen) en kan voor het eerst sinds december 2019-februari 2020 drie uitwedstrijden op rij in 1A winnen.

● Luka Elsner won slechts 17,7 procent van zijn wedstrijden als trainer van Standard (3/17), het laagste winstpercentage voor een Standard-trainer die minstens vijf JPL-wedstrijden aan het roer stond sinds Opta deze data verzamelt (2007/08).

● Laurent Depoitre (KAA Gent) was direct betrokken bij een goal in zijn laatste drie competitiewedstrijden (2 goals, 1 assist) en kan die reeks voor het eerst in zijn Jupiler Pro League-carrière van 168 wedstrijden verlengen tot vier matchen.

● Aron Dønnum wist niet te scoren met zijn laatste dertien schoten in de Jupiler Pro League, nadat hij met zijn twee schoten daarvoor wel trefzeker was: tegen OH Leuven in oktober 2021 en in het heenduel met KAA Gent in november 2021.

● Tarik Tissoudali (KAA Gent) was direct betrokken bij vijf doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden tegen Standard in alle competities (4 goals, 1 assist); Tissoudali scoorde twee keer in het heenduel in november 2021 (3-1).

 


COBW | #KAAGENT #STAGNT