💬 Reacties na KAA Gent - Royal Antwerp FC

💬 Reacties na KAA Gent - Royal Antwerp FC

Speeldag 27 - Jupiler Pro League - 25-02-2024 om 16:00 u

Een fijne zondagmiddag in een goed gevulde KAA Gent Arena eindigde in een gelijkspel tegen Royal Antwerp FC. Aan Gentse zijde trok Pieter Gerkens de hoofdrol naar zich toe. Het nummer acht zorgde mee voor het openingsdoelpunt en schoof de tweede van de namiddag tegen de netten. Twee doelpunten bleken niet genoeg om de zege over de streep te trakken. Coach Vanhaezebrouck blikte in zijn analyse terug op de wedstrijd.

Hein Vanhaezebrouck: “Ik blijf positief. We hebben nog drie matchen te gaan en gaan er alles aan doen om punten te pakken”

Pieter Gerkens: "Die tweede tegengoal mocht nooit vallen"

“Als je op deze manier een punt pakt, moet je heel snel wegwezen” – dixit Antwerpcoach Mark Van Bommel.  Pieter Gerkens knikte. “We hadden de match onder controle. Als we na de weggegeven penalty op voorsprong komen, dan mogen we die wedstrijd nooit weggeven. Zeker niet in de positie waarin wij zitten en waarbij elk punt belangrijk is. Die tweede tegengoal mocht nooit vallen.”

De Limburger baalde zichtbaar. “Het is echt zeer zuur dat we naast die drie punten grijpen. Na de 2-1 kropen we misschien iets te veel naar achter waardoor zij iets meer vrijheid hadden aan de bal. Maar nadien nemen we de match toch nog in handen. Het is gewoon zonde dat ik hier dan moet staan om te zeggen dat we slechts een puntje pakken. Zeker omdat we niet het gemakkelijkste programma hebben.”

“Zuur” – het woord viel nog een paar keer. Maar eindigen doen we met een opsteker: de ploeg speelde goed. “De laatste weken waren we vaak de betere ploeg op het veld, maar telkens schoten we onszelf in de voet. Vandaag opnieuw. Ondanks dat we voor 95% die wedstrijd in handen hadden. In dat opzicht hebben we nog wel marge om te groeien.” (RG)

Archie Brown: "Geef me 100% voor het clublogo op mijn borst"

Archie Brown speelde fenomenaal deze namiddag – snel, dreigend, scherpe voorzetten, simpelweg het totale pakket. “Glory to Jesus, daarvoor sta ik in het team. Letterlijk elke match zet ik me voor de volle 100 procent iin, maar het is normaal dat het soms wat stroever loopt.”

De Engelsman wilde duidelijk een punt maken. “Geloof mij, ik geef alles voor mijn team en voor het clublogo op mijn borst. Vandaag werd ik daar godzijdank voor beloond en ben ik gelukkig dat ik weer impact kon hebben op de ploeg.”

Helaas vertaalde zijn geweldige prestatie niet in een goal meer dan de tegenstander. “En daar zijn we natuurlijk zeer ontgoocheld over. Het is money time in de competitie – de drie punten waren belangrijk vandaag, punt. Temeer de top 6 zo dicht bij elkaar staat”.

De sierlijke winger is echter een optimist. “Er is zo veel positiefs te halen uit deze wedstrijd - veruit de beste in een lange tijd. Het was terug het Gent van voor de winterstop. Die positieve zaken moeten we meenemen en er vertrouwen uit putten."

Dat is nodig als we naar het klassement kijken – het wordt spannend. “Natuurlijk, maar dan is het tijd om op te staan. We zullen er alles aan doen om op Sclessin de drie punten mee naar huis te nemen. Grote spelers moeten op zo momenten kunnen presteren – daar mogen we op afgerekend worden. Het zijn voor deze momenten dat we profspeler zijn geworden.” (RG)


#COBW #GNTANT #JPL