Ruime zege voor Jong KAA Gent in Tienen

Jong KAA GENT ging in Tienen op zoek naar een eerste driepunter en moest niet lang wachten om een eerste keer te juichen. Op een diepe bal toonde John zich sterker dan zijn tegenstander, zette zich knap door en rondde beheerst af oog in oog met de doelman. (0-1). Na 30 seconden verstomde de lokale aanhang reeds.

Het echte startsein voor de thuisploeg om het heft in handen te nemen, hoewel dat hoofdzakelijk wat gevaar op hoge ballen opleverde. Grote kansen moesten onze jongens niet toestaan, op een vrij kopbalkans van Arne Naudts na, die echter op Fortin besloot. Aan de overkant deed de snelheid en technische vaardigheid van onze jonge voorhoede vaak pijn en op enkele van die snedige tegenprikken, had onder meer Fofana de 0-2 aan de voet.

Het was uitstel van executie voor KVK Tienen, dat op enkele minuten voor rust Salah door de buitenspelval zag glippen. Hij zette zich snel door en besloot schuin voor de keeper zeer knap in de verste hoek. (0-2). Jong KAA GENT nu helemaal op rozen en vooral toe aan verkoeling in een bloedheet Tienen.

Een zelfde spelbeeld bij aanvang van de tweede helft, waarin KVK Tienen met hernieuwde moed, maar zonder concreet doelgevaar de Gentse helft opzocht. Er was ongeloof alom, zelfs bij de thuisaanhang, toen een doorgebroken John getorpedeerd werd door de thuisdoelman en de scheidsrechter het spel liet verder gaan.

Net op het ogenblik dat KVK Tienen twee extra aanvallers inbracht en op weg leek naar een slot offensief sloegen onze Jonge Buffalo’s twee keer toe in korte tijd. Fofana rondde eerst een knap uitgespeelde tegenaanval, met John en Salah opnieuw in de hoofdrol, beheerst af. (0-3). De kopjes gingen daarna bij de thuisploeg helemaal naar beneden en enkele minuten profiteerde een bedrijvige Fofana van slordig uitverdedigen om Salah zijn tweede van de avond op een presenteerblaadje aan te bieden. (0-4).

Match helemaal voorbij en de resterende 20 minuten werden voor de vorm uitgetikt door een gretig en erg snedig Jong KAA GENT dat de grote jongens toonde hoe een wedstrijd met inzet wordt aangevat. De garde van Emilio Ferrera maakte op vriend en vijand indruk en miste zijn start met 4 op 6 niet. Op 3 september werkt Jong KAA GENT zijn volgende wedstrijd af, op bezoek bij de jonge Carolo’s.