Jong KAA Gent deelt de punten met Lokeren-Temse

Jong KAA Gent deelt de punten met Lokeren-Temse

Veel supporters, een beladen wedstrijd, en een billijk gelijkspel. Dat is de korte samenvatting van Jong KAA Gent - Lokeren-Temse. Meer dan 1.000 supporters waren afgezakt naar de Chillax Arena. Ze kregen een genietbare match te zien, met af en toe de nodige commotie. Zo voelde Lokeren-Temse zich bestolen door de ref omdat twee doelpunten afgekeurd werden wegens buitenspel. Onterecht, volgens de bezoekers.

Het eerste (goedgekeurde) doelpunt was kort na de pauze gevallen. Tegen de gang van het spel in kwam Lokeren-Temse op voorsprong via Yannick Reuten, maar Jong KAA Gent sloeg terug. De bal ging eerst op de stip na een duidelijke overtreding van Lokeren-doelman Jelle Merckx. Merckx zette zijn fout zelf recht door eerst de penalty van Robbie Van Hauter te stoppen en ook de rebound van Matias Fernandez-Pardo te pakken. Een halve minuut later was het dan toch raak: Van Hauter scoorde nu wel knap met een schot in de rechterbovenhoek.

De 1-1 leek de eindstand te worden tot Lokeren-Temse in de slotseconden alsnog scoorde. De scheidsrechter keurde de goal dus af en zo gingen beide ploegen met 1 punt naar huis. Jong KAA Gent en Lokeren-Temse blijven ongeslagen in 1e Nationale. Onze beloften staan op de vierde plaats en hebben nog een wedstrijd te goed. Die inhaalmatch wordt woensdag om 19.30u gespeeld tegen Union Namur in Oostakker. Abonnees van KAA Gent gratis welkom!

Klassement 1e Nationale


#JONGKAAGENT #GENERATIEGENT