Yaremchuk tekent bij tot 2023

Yaremchuk tekent bij tot 2023

Na de verdiende puntendeling tegen Wolfsburg gisteren, waarin Roman Yaremchuk met zijn twee doelpunten een heel groot aandeel had, is er vandaag het goede nieuws dat de 23-jarige Oekraïner kiest voor een verlengd verblijf bij de Buffalo's. De goalgetter uit Lviv ligt nu, net als Giorgi Chakvetadze en Jonathan David, tot 2023 onder contract bij KAA Gent.

Yaremchuk, die in augustus 2017 overkwam van Dynamo Kiev, speelde de voorbije 3 seizoenen 95 wedstrijden voor KAA Gent. (33 goals en 9 assists). Hij werd bij de Buffalo's ook Oekraïns international. Onder de leiding van bondschoach Andrej Schevchenko bloeide Yaremchuk verder open en maakte hij tot dusver 4 goals in 11 interlands. 

Vooral dit seizoen is de Oekraïner sterk op dreef. In 16 wedstrijden maakte hij al 12 goals en gaf hij 3 assists over alle competities verspreid. Vorig seizoen kwam de  huidige nummer 9 van Oekraïne aan hetzelfde totaal na 45 wedstrijden. Een enorme progressie. KAA Gent is dan ook tevreden dat het Roman Yaremchuk voor een langere periode aan zich kan binden. 

UEFA Europa League Team of the Week

Als kers op de taart gaf UEFA Yaremchuk ook een plaats in zijn team van de week na zijn 2 doelpunten tegen Wolfsburg op matchdag 3. Proficiat Roman!