Hein Vanhaezebrouck: ''Het wordt een felle wedstrijd ''

Naar het jaareinde toe bieden de wedstrijden zich even snel aan als de schotels in de Buffalo Bistro op een matchdag. Heel snel dus. Gisteren kwam Braga op bezoek in de Europa League, woensdag moet KAA Gent aan de slag tegen Lokeren in de beker, maar eerst legt de competitie zondag de wedstrijd tegen KV Kortrijk op het bord. Een voorbeschouwing met de coach.

Gevaarlijke wedstrijd

Op de persbabbel was geen nieuws over blessures te halen. Alle spelers die tegen Braga op het veld stonden zijn ook zondag inzetbaar, wat de coach veel keuzemogelijkheden biedt.

Meteen kon overgegaan worden naar een inschatting van de tegenstander zondag. Hein Vanhaezebrouck schat zijn ex-ploeg hoog in: “De wedstrijd tegen KV Kortrijk is een gevaarlijke. Het is geen toeval dat Kortrijk zo hoog staat. Ze hebben drie punten minder dan ons. Winnen ze zondag dan staan we naast elkaar. We vatten deze wedstrijd dan ook heel serieus op.”

“Wedstrijden tegen KVK zijn altijd moeilijk. Het is een ploeg die zich kan instellen op een tegenstander, die heel weinig weggeeft en die heel stevig in de organisatie staat. Vooraan hebben ze een uitstekende spits. Achter die topscorer lopen er spelers met kwaliteiten die hem de bal weten te geven. Het is geen ploeg waar je zo maar over loopt. KV Kortrijk zet je moeilijk weg. Ze winnen niet al hun wedstrijden, ze verliezen ook wel eens, maar meestal is dat met kleine cijfers en na een hard bevochten duel. Kortom, drie dagen na de felle strijd tegen Braga wacht ons weer een felle strijd tegen KV Kortrijk”

Karim Belhocine

Hein Vanhaezebrouck stak zijn respect voor de technisch directeur van KV Kortrijk, ex-Buffalo Karim Belhocine, niet onder stoelen of banken: “KV Kortrijk is aan een fantastisch seizoen bezig en dat is de verdienste van de technisch directeur. Vorig jaar nam Karim Belhocine de zaken in een Kortrijk over. Hij zetten meteen een ongelooflijke reeks neer en speelde de finale van Play-off 2. Dit jaar begonnen ze de competitie tegen ons waarna een pak lastige wedstrijden volgden. Tot ieders verbazing, maar niet de mijne, misten ze hun start evenwel niet.

Als er een prijs zou zijn voor technisch directeur van het jaar dan ging mijn stem naar Karim Belhocine. Wat hij uit het niets op zo een jonge leeftijd met enkel zijn ervaring als speler neerzette: dat mag gezien worden.

Hij zal wel dingen van Yves Vanderhaeghe en mij opgestoken hebben maar is hij wel zijn eigen man. Karim heeft een drive, een winnaarsmentaliteit en charisma waardoor hij heel veel spelers mee kan mee krijgen in zijn verhaal. Dat hebben we ook gemerkt in dat ene jaar, ons kampioenenjaar, dat hij een Buffalo was. Hij had impact op de spelers, op de groep. Ik zie hem nog zo in het Portugees babbelen met Neto en Rafinha. 

Karim beseft ook heel goed dat hij nog jong is, dat hij nog stappen moet zetten. Maar de resultaten zijn er wel. Dat is niet evident.”

Beter dan Braga

De coach kwam ook nog even kort terug op het gelijkspel tegen Braga.

“De uitslag was uiteraard een ontgoocheling. We hadden het heel graag gewonnen. Dan hadden we alles in eigen handen gehad. Dat is het enige jammere. De wedstrijd die we gespeeld hebben mocht echter gezien worden. We hebben twee keer tegen Braga getoond dat we naar balbezit, controle en overwicht toe duidelijk beter waren. In Portugal laten we het een beetje na om te scoren en wordt ons een doelpunt ontnomen. Thuis pakken we twee vermijdbare doelpunten. Daar moeten we aan werken. Wanneer je Europees speelt dan moet je een keer kunnen zeggen: we geven niets meer weg.”