Herdenkingsmuur: Niemand gaat verloren

Herdenkingsmuur: Niemand gaat verloren

Sinds 2015 worden overleden KAA Gentsupporters herinnerd op de herdenkingsmuur in de KAA Gent Arena. Op zondag 25 februari werd met een korte plechtigheid de vernieuwde muur onthuld. De herdenkingsmuur is een initiatief van de KAA Gent Foundation gerealiseerd in samenwerking met Printville en met de steun van Dela, de uitvaartspecialist.

Voor elkaar

De vernieuwde muur werd voorgesteld met toespraken van Wim Beelaert, algemeen coördinator van de KAA Gent Foundation en Marysia Kluppels, corporate communications & brand manager van Dela.

Op de tonen van Mia legden de aanwezige supporters witte rozen neer. Sterren komen, sterren gaan. Niemand gaat verloren.

 

"Toen in november 2014 Luc De Vos overleed brachten we samen een mooi eerbetoon aan Vos. Op de tonen van Mia toonde sfeergroep Buffalo Indians sterren in de tribune. De 52ste minuut zou voortaan een moment worden om overleden KAA Gentsupporters te eren. Toen enkele weken later op een voetbalavond gsm lichtjes verschenen in de tribunes, ontstond het idee om het gezang met lichtjes te ondersteunen. Een nieuwe traditie werd geboren.

Begin 2015 opende hier de herdenkingsmuur. Intussen herinneren we hier meer dan 400 Buffalo’s. Elk met hun verhaal, verenigd door hun en onze liefde voor Ons Gantoise. Een bezoek aan deze plek is voor steeds meer supporters bij een wedstrijddag gaan horen. Nog even langs vriend of vriendin, vader, moeder, oma of opa voor een korte groet, een babbel, een mijmering over vroeger.

In naam van de KAA Gent Foundation wil ik Printville bedanken, voor de wijze waarop deze muur vorm heeft gekregen. Ook wil ik alle supporters bedanken om dit idee te omarmen. Mia, Niemand gaat verloren, de sterren in de tribune. Het zijn rituelen en symbolen die vandaag deel uitmaken van wie we zijn: KAA Gent, meer dan voetbal met oog en respect voor de KAA Gentsupporters en één in verdriet.

En uiteraard, dankjewel uitvaartspecialist Dela voor de jarenlange steun voor dit unieke initiatief. We betekenen intussen veel, voor elkaar. Jullie betekenen veel voor ons. Bedankt voor de jarenlange fijne samenwerking. Zonder jullie steun was dit initiatief niet mogelijk".

Wim Beelaert, ALgemeen coördinator KAA Gent Foundation

 

 

Met bijzondere dank aan Dela, partner van de Herdenkingsmuur

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun


#COBW #MORETHANFOOTBALL