Nog geen vakantie voor 8 Gentse internationals

Nog geen vakantie voor 8 Gentse internationals

Na de kwalificatie voor de Europe Conference League is het seizoen voor de meeste van onze spelers gedaan. Acht spelers moeten echter nog (mogelijk) aan de slag met hun nationale ploeg. Roman Yaremchuk en Roman Bezus  zitten in de ruime voorselectie van Oekraïne voor de EK-eindronde. Niklas Dorsch zit in de Duitse U21-selectie voor de eindfase van EURO21 en Milad Mohammadi speelt WK-kwalificatiematchen met Iran. Voor vier anderen (Michael Ngadeu, Andreas Hanche-Olsen, Yonas Malede en Osman Bukari ) staan er enkel vriendschappelijke wedstrijden op de agenda. 

Roman Yaremchuk en Roman Bezus (Oekraïne - EURO 21)

Shevchenko en co nemen het tijdens het EK in Groep C op tegen Nederland, Noord-Macedonië en Oostenrijk. Voor de start van het EK nemen ze het in drie oefenwedstrijden nog op tegen Bahrein, Noord-Ierland en Cyprus. Roman Yaremchuk is onder Shevchenko een onbetwiste basisspeler; Roman Bezus wordt na een uitstekende Europe Play Offs dus door zijn bondscoach beloondmet een selectie voor het voorafgaande trainingskamp in Kharkiv. 

Niklas Dorsch (Duitsland - EURO 21 U21)

Niklas Dorsch en de DFB-Junioren keren na de groepsfase van EURO U21 die in maart werden gespeeld terug naar Hongarije en Slovenië voor de kwartfinales. Dorsch neemt het op 31 maart op tegen Denemarken. Andere spelers uit België die vertegenwoordigd zijn op het EK U21 zijn Lukas Nmecha (Anderlecht/Manchester City) bij Duitsland en Jacob Bruun Larsen (Anderlecht/Hoffenheim) bij Denemarken. 

De winnaar van Denemarken - Duitsland neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van Nederland - Frankrijk. De andere kwartfinales zijn Spanje - Kroatië en Portugal - Italië. 

Milad Mohammadi (Iran - FIFA World Cup Qualifiers)

Mohammadi gaat met Iran op trainingskamp in Bahrein. De Iraanse selectie speelt er vervolgens 4 kwalificatiewedstrijden voor het WK: tegen Hong-Kong (3 juni), Bahrein (7 juni), Cambodja (11 juni) en Irak (15 juni).

Michael Ngadeu (Kameroen)

Michael Ngadeu trekt met Kameroen naar het Oostenrijkse Wenen voor een trainingskamp tussen 31 mei en 9 juni. Zij bekampen in Wenen op 4 en 8 juni respectievelijk Nigeria en Senegal.

Yonas Malede (Israël)

Ook Yonas Malede behoort tot de ruime selectie van Israël voor de wedstrijden tegen Montenegro en Portugal. 

Osman Bukari (Ghana U23)

Onze 22-jarige Ghanese winger is geselecteerd voor de U23-squad van Ghana en trekt naar Azië waar de Ghanese jonkies op 9 juni in Tokio tegen hun Japanse leeftijdsgenoten spelen en op 12 juni in Seoul tegen Zuid-Korea.

Andreas Hanche-Olsen (Noorwegen)

Andreas Hanche-Olsen behoort tot de selectie van Noorwegen voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Luxemburg en Griekenland.  Het Noorse team gaat tussen 28 mei en 7 juni op trainingskamp in Marbella en speelt daar hun wedstrijden op 2 en 6 juni.