Jong Gent verslaat OHL met ruime cijfers

Jong Gent verslaat OHL met ruime cijfers

Door interlandverplichtingen (Lagae, Asselman, Fofana, Walicki), schorsingen (Rune Vandenbergh) en blessures (Salah), moest coach Emilio Ferrera bij Jong KAA Gent een halve basisploeg missen en zat de schrik er toch wat in. Dat was kennelijk bij Leuven nog meer het geval, want dat parkeerde van meet af aan de bus voor eigen doel en liet het initiatief aan de jonge Buffalo's. 

Het logische gevolg was een zeer gesloten spelbeeld in de eerste helft. Jong KAA Gent vond weinig openingen tegen de stugge bezoekers die op hun beurt zelf nauwelijks in de buurt van De Schrevel verschenen. Leuven besloot evenwel een handje te helpen. Kort voor rust sloeg keeper Ravet aan het klungelen en trapte de bal pardoes in de voeten van een heroptredende Mukuna, die beheerst het cadeau in dank aanvaardde (1-0).

Het zwaarste werk leek daarmee gedaan. De seizoenstart leerde al dat de jonge Buffalo's, eens op voorsprong, goed weg weten met de ruimte die ontstaat als de tegenstander zijn egelstelling moet verlaten. En dat was zaterdag niet anders. Leuven trok nu toch wat naar voor en Jong KAA GENT kon de lange bal inruilen voor vinnige omschakelingen die Leuven pijn deden. Fernandez Pardo zette zich door en zonderde een opnieuw bedrijvige Van Daele knap af voor de doelman. John bedankte voor de onbaatzuchtige assist (2-0). Even later was het opnieuw Fernandez Pardo die na een knappe actie het strafschopgebied indook en daarbij omver gelopen werd. Kapitein Van Daele miste andermaal niet vanop de stip (3-0).

Enkele vervangingen deden daarna de gespeelde wedstrijd wat verwateren. De ingevallen Henry zette in de rebound nog de 0-4 op het bord en De Schrevel onthield Leuven van een eerredder met een knappe save. Een verdiende en afgescheiden winst voor Jong KAA Gent, dat ook met een gehavend elftal de bal opeiste en dominant was. De troepen van Emilio Ferrera nestelen zich daarmee in de subtop van een klassement dat ze net zo goed hadden kunnen aanvoeren mochten ze zichzelf wat vaker recht hebben aangedaan. Volgende week op bezoek bij Knokke, dat dit weekend niet aan de bak kwam wegens een (verloren) bekerduel tegen Beerschot.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KAA Gent (@kaagent)